Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Apple oppi iOS 8:n virheistä – käyttäjät päivittävät nyt ahkerammin

1
Manu Pitkänen

Apple oppi iOS 8:n virheistä – käyttäjät päivittävät nyt ahkerammin
Androidin ja iOS:n käyttötilastot ovat taas päivittyneet. Luvut kertovat vanhaa tuttua tarinaa kuinka iOS-käyttäjät siirtyvät nopeasti uuteen käyttöjärjestelmäversioon, kun taas Android-puolella siirtymät ovat hitaampia.

Applen tilastoinnin mukaan 66 prosenttia aktiivisista iOS-käyttäjistä on päivittänyt laitteensa iOS 9:ään. Neljänneksellä käyttäjistä on asennettuna iOS 8 ja yhdeksällä prosentilla on käytössä vanhempi iOS-versio. Viime vuonna iOS 8 kärsi normaalia hitaammasta päivitysnopeudesta, minkä arveltiin johtuvan päivityksen tarvitsemasta poikkeuksellisen suuresta tallennustilasta. iOS 9:ssä tallennustilan tarvetta on vähennetty ja tilastojen perusteella se onkin käyttöönottossa toista kuukautta edellä iOS 8:aa (viime vuoden tilanteeseen nähden; iOS 8:n osuus nousi 64 prosenttiin 23. joulukuuta).

Lokakuun alussa Nexus-laitteille saapunut Android 6.0 Marshmallow on sen sijaan saavuttanut kuukaudessa noin 0,3 prosentin osuuden Android-laitekannasta. Seuraavaksi uusinta Android Lollipopia (5.0 ja 5.1) käyttää noin neljännes laitteista. Kaikkein yleisin käytössä oleva Android-versio on KitKat 37,8 prosentin osuudella.


Tilastoja lukiessa täytyy tietysti muistaa, että iOS:n tapauksessa laitteet sijoittuvat uusina kaikkein kalliimpaan hintaryhmään, kun taas Androidin tapauksessa kohdeyleisö on paljon laajempi. Kaikkien valmistajien asiakaslupauksiin ei kuulu halvimpien laitteiden pitäminen ajantasalla.
Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (1)

Anonyymi käyttäjä
user@org (vahvistamaton)

1

Lainaus:

Lainaus:

Lokakuun alussa Nexus-laitteille saapunut Android 6.0 Marshmallow on sen sijaan saavuttanut kuukaudessa noin 0,3 prosentin osuuden Android-laitekannasta.


Jos Google Androidlaitteita on n. 1,4 miljardia, niin Nexus laitteiden osuus taitaa olla siitä varsin pieni. Nexus käyttäjien päivitys intoa on aika epätarkkaa koko android laitekannan luvusta päätellä.

Lokakuun alkupuolella Google sen 6.0n taisi julkaista, mutta OTA jakelu alkoi myöhemmin, ja ei tainnut alkaa koko Nexus mallistoon samanaikaisesti.

Lainaus:

Apple oppi iOS 8:n virheistä – käyttäjät päivittävät nyt ahkerammin


En epäile etteikö tallennustilan puute olisi hidastanut 8 päivitys tahtia, siitä taitaa olla erimielipiteitä oliko se virhe, vai onni.
9 taitaa olla maineeltaan parempi.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja