Apple oppi iOS 8:n virheistä – käyttäjät päivittävät nyt ahkerammin

1
Manu Pitkänen

Apple oppi iOS 8:n virheistä – käyttäjät päivittävät nyt ahkerammin
Androidin ja iOS:n käyttötilastot ovat taas päivittyneet. Luvut kertovat vanhaa tuttua tarinaa kuinka iOS-käyttäjät siirtyvät nopeasti uuteen käyttöjärjestelmäversioon, kun taas Android-puolella siirtymät ovat hitaampia.

Applen tilastoinnin mukaan 66 prosenttia aktiivisista iOS-käyttäjistä on päivittänyt laitteensa iOS 9:ään. Neljänneksellä käyttäjistä on asennettuna iOS 8 ja yhdeksällä prosentilla on käytössä vanhempi iOS-versio. Viime vuonna iOS 8 kärsi normaalia hitaammasta päivitysnopeudesta, minkä arveltiin johtuvan päivityksen tarvitsemasta poikkeuksellisen suuresta tallennustilasta. iOS 9:ssä tallennustilan tarvetta on vähennetty ja tilastojen perusteella se onkin käyttöönottossa toista kuukautta edellä iOS 8:aa (viime vuoden tilanteeseen nähden; iOS 8:n osuus nousi 64 prosenttiin 23. joulukuuta).

Lokakuun alussa Nexus-laitteille saapunut Android 6.0 Marshmallow on sen sijaan saavuttanut kuukaudessa noin 0,3 prosentin osuuden Android-laitekannasta. Seuraavaksi uusinta Android Lollipopia (5.0 ja 5.1) käyttää noin neljännes laitteista. Kaikkein yleisin käytössä oleva Android-versio on KitKat 37,8 prosentin osuudella.



Tilastoja lukiessa täytyy tietysti muistaa, että iOS:n tapauksessa laitteet sijoittuvat uusina kaikkein kalliimpaan hintaryhmään, kun taas Androidin tapauksessa kohdeyleisö on paljon laajempi. Kaikkien valmistajien asiakaslupauksiin ei kuulu halvimpien laitteiden pitäminen ajantasalla.




Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Xiaomi 13 Pro – hinta laskenut -33%

Xiaomi 13 Pro
1115 € RDE.FI
1252 € CDON
1299 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1676 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -20%

Oppo A38 (4G)
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI
139 € Euronics

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Oppo Reno 7 5G – hinta laskenut -17%

Oppo Reno 7 5G
333 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 398 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -12%

Motorola Lenovo ThinkPhone
539 € Proshop
557 € RDE.FI
950 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 633 €

Kommentit (1)

Anonyymi käyttäjä
user@org (vahvistamaton)

1

Lainaus:

Lainaus:

Lokakuun alussa Nexus-laitteille saapunut Android 6.0 Marshmallow on sen sijaan saavuttanut kuukaudessa noin 0,3 prosentin osuuden Android-laitekannasta.


Jos Google Androidlaitteita on n. 1,4 miljardia, niin Nexus laitteiden osuus taitaa olla siitä varsin pieni. Nexus käyttäjien päivitys intoa on aika epätarkkaa koko android laitekannan luvusta päätellä.

Lokakuun alkupuolella Google sen 6.0n taisi julkaista, mutta OTA jakelu alkoi myöhemmin, ja ei tainnut alkaa koko Nexus mallistoon samanaikaisesti.

Lainaus:

Apple oppi iOS 8:n virheistä – käyttäjät päivittävät nyt ahkerammin


En epäile etteikö tallennustilan puute olisi hidastanut 8 päivitys tahtia, siitä taitaa olla erimielipiteitä oliko se virhe, vai onni.
9 taitaa olla maineeltaan parempi.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.