Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Applen uusi patentti tuo vedenkestävän iPhonen?

Matti Vähäkainu

Applen uusi patentti tuo vedenkestävän iPhonen?
Eilen huomion keskittyessä Yhdysvaltain kiitospäivään julkaistiin tiedot Applen uudesta patentista, kertoo Apple Insider. Patentti voi tuoda jo seuraaviin Applen laitteisiin täysin vedenkestävän rakenteen.

Patentissa esitelty ratkaisu pitää sisällään mikrofonien, kaiuttimien ja muiden tarpeellisten aukkojen suojaamisen uudella sähköistetyllä säleiköllä tai sulkimella. Käytännössä ratkaisu suojaisi viimeisetkin vedelle arat paikat tulevista iPhone- ja iPad-malleista. Ratkaisu toimii patentin mukaan myös esimerkiksi kuulokeliitännälle sekä muistikorttipaikalle, joten samalla päästäisiin eroon ärsyttävistä irroitettavista luukuista.

Käytännössä patentin ratkaisu koostuu erilaisista automaattisesti liikkuvista suljinelementeistä, säleiköistä tai muista aukot sulkevista osista. Patenttiin yhdistetyssä kuvassa (yllä) esitellään useita erilaisia ratkaisuja.Saapuuko oheinen ratkaisu Applen tulevaisuuden malleihin? Ei välttämättä, mutta selvää on, että Apple on erittäin kiinnostunut omien tuotteiden heikkojen kohtien hiomisesta. Selvää on, että mm. iPhonen yksi heikoimmista ominaisuuksista on ollut vuosia laitteen kestävyys.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.