Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Lumia 950 ja Lumia 950XL tulivat myyntiin – ostajille tarjolla 100 euron arvoinen etu

Manu Pitkänen

Lumia 950 ja Lumia 950XL tulivat myyntiin – ostajille tarjolla 100 euron arvoinen etu
Microsoft on aloittanut Lumia 950:n (599 €) ja Lumia 950 XL:n (699 €) myynnin Suomessa. Puhelimet ovat olleet ennakkotilattavissa lokakuun lopusta lähtien.

Uudet Lumia 950 -mallit ovat Microsoftin ensimmäiset Windows 10 -käyttöjärjestelmään perustuvat älypuhelimet. Uusi käyttöjärjestelmä tuo mukanaan paljon viilauksia ohjelmiston käyttöliittymään, joka on valikoiden osalta aiempaa "androidmaisempi", mutta aloitusnäyttö perustuu kuitenkin edelleen tapahtumaruutuihin. Uusi käyttöjärjestelmä tuo mukanaan myös tuen universaaleille sovelluksille, Windows Hello -kirjautumisen sekä Windows Continuum -tuen.

Windows Hello on Microsoftin käyttämä nimi biometrisen tunnistautumisen mahdollistavalle tekniikalle. Lumia 950:ssä biometrinen tunnistautuminen on hoidettu iirisskannerin avulla, eli puhelimeen voidaan kirjautua silmätunnistuksen kautta.

Windows Continuum tarkoittaa taas sitä, että puhelinta voidaan käyttää sopivan telakkaan kytkettynä tietokoneen näytöltä ja käyttöliittymä sopeutuu samalla tietokonekäyttöön sopivaksi. Jos Lumia 950:n tai Lumia 950XL:n ostaa ennen tammikuun (2016) viimeistä päivää, niin Continuum-ominaisuuden mahdollistavan noin 100 euroa maksavan Microsoft Display Dock -telakan saa ilmaiseksi (lisätietoa edun lunastamisesta).Lumia 950:ssä on QHD-tasoinen 5,2 tuuman näyttö, kun taas XL-mallissa näytön koko on 5,7 tuumaa. Järjestelmäpiireissäkin on ero: Lumia 950 perustuu Snapdragon 808:aan, kun taas XL-mallissa on tehokkaampi Snapdragon 810 -piiri. Molemmissa puhelimissa on kuitenkin 20 megapikselin kamera, optinen kuvanvakain, Zeiss-optiikka (f/1.9) ja viiden megapikselin etukamera. Puhelimet tukevat myös Lumia Rich Recording -äänentallennusta.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.