>Löydä halvin ja sopivin liittymä Puhelinvertailun liittymävertailusta<

Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Puhelinpiirijättiä uhkaa jättimäiset sakot

Manu Pitkänen

Puhelinpiirijättiä uhkaa jättimäiset sakot
Euroopan komissio epäilee Qualcommin rikkoneen kilpailulainsäädäntöä. Sirujättiä epäillään saalistushinnoittelusta sekä yksinoikeusasiakkuuksien ostamisesta. Kyseessä on vasta välipäätös, joten lopulliseen päätökseen menee vielä aikaa.

Qualcommiin kohdistuva tutkinta liittyy brittiläisen Iceran jo vuonna 2010 jättämään kanteluun, jossa Qualcommia syytettiin piirien myynnistä alle tuotantokustannusten. Lisäksi Qualcommin syytettiin maksaneen isolle älypuhelin- ja tablet-merkille siitä, että se suostuu käyttämään laitteissaan ainoastaan Qualcommin modeemeja.

Icera kehitti modeema mobiililaitteisiin, kunnes Nvidia osti sen vuonna 2011. Nvidia kertoi tämän vuoden keväällä, että se lopettaa modeemien kehityksen kokonaan.

Mikäli Qualcomm todetaan syylliseksi kilpailulainsäädännönvastaisiin toimiin, uhkaa yhtiötä sakot molemmista syytekohdista. Sakkojen maksimisuuruus on 10 prosenttia liikevaihdosta, eli pahimmillaan Qualcommille voisi tulla maksettavaa viisi miljardia dollaria (2 x 2,5 miljardia dollaria).


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.