Cortana julkaistiin Androidille ja iOS:lle

Manu Pitkänen

Cortana julkaistiin Androidille ja iOS:lle
Pitkän testaamisen jälkeen Microsoft on julkaissut digitaalisen Cortana-avustajansa iOS:lle ja Androidille. Tähän saakka Cortana on ollut saatavilla vain Microsoftin omaa Windows-käyttöjärjestelmää käyttävissä laitteissa. Cortana on tarkoitus myös integroida tiiviisti Android-pohjaiseen Cyanogen-käyttöjärjestelmään.

Vaikka Cortanan julkaiseminen iOS:lle ja Androidille voi vähentää Windows-pohjaisten puhelimien kiinnostavuutta, toimii Cortana siitä huolimatta sujuvammin Windowsilla. Avustaja pystytään integroimaan osaksi käyttöjärjestelmää, kun taas iOS:llä ja Androidilla avustaja toimii "pelkkänä" sovelluksena. Laaja laitekanta antaa Microsoftille myös mahdollisuuden kerätä kattavampaa analytiikkaa avustajan käytöstä, minkä pitäisi myös olla Windows-käyttäjien etu pidemmällä aikavälillä.

Cortana ei ole saatavilla Google Playn tai App Storen Suomi-kaupoista, joten suomalaiset mobiilikäyttäjät eivät pääse siihen käsiksi.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.