Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Samsungin AMOLED-paneelit käyvät kaupaksi, myynnissä uusi huippu

Matti Vähäkainu

Samsungin AMOLED-paneelit käyvät kaupaksi, myynnissä uusi huippu
Älypuhelinnäytöt jakautuvat kahteen eri paneelileiriin, jotka perustuvat omiin teknologioihinsa. Valtaosa näytöistä on toteutettu LCD-tekniikalla, mutta erityisesti Samsungin suosima AMOLED on kasvattamassa suosiotaan.

AMOLED paneelit ovat LCD-paneeleja vaikeampia valmistaa ja ongelmana oli pitkään saada AMOLED-paneelien tarkkuus samalla tasolle kilpailevien LCD-näyttöjen kanssa. Sittemmin resoluutio-ongelmat ovat pitkälti selätetty ja ero valmistuskustannuksissa on pienentynyt.

Korea Herald kertoo, että viime vuosineljänneksellä maailmanlaajuisessa AMOLED-paneelien myynnissä kohdattiin uusi huippu. Mobiililaitteissa käytettyjä pieniä ja keskisuuria AMOLED-paneeleja myytiin yhteen noin 76 miljoonaa kappaletta. AMOLED-markkinoiden arvo kolmannella vuosineljänneksellä oli 3,29 miljardia dollaria eli noin 3 miljardia euroa.

Myynti yli kaksinkertaistui viime vuodesta ja kasvoi edellisneljänneksestä 35 prosenttia. Samsungin osuus AMOLED-näytöistä oli peräti 95,8 prosenttia. Samsung valmisti kaikista mobiilinäytöistä 38,5 prosenttia ja piti ykköspaikan selkeällä marginaalilla.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.