Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Ryhmäkanne Applen kolmen iPhone-mallin WiFi-ongelmasta

Matti Vähäkainu

Ryhmäkanne Applen kolmen iPhone-mallin WiFi-ongelmasta
Yhdysvalloissa on nostettu uusi ryhmäkanne Applea vastaan. Kuluttajasuojaan erikoistuva lakifirma Hagens Berman on nostanut oikeuteen ryhmäkanteen, jonka mukaan Apple on tahallisesti piiloitellut WiFi-ongelmaa kolmessa iPhone-mallissa.

Hagens Bermanin dokumenttien mukaan Applen iPhone 5, 5c ja 5s -malleissa ollut ongelma on voinut johtaa ylimääräisiin datamaksuihin AT&T-operaattorin liittymissä. Ongelmasta johtuen laite on vaihtanut automaattisesti WiFi-yhteyden dataliittymään, joka erityisesti Yhdysvalloissa voi tarkoittaa kovia lisäkustannuksia.

Apple on väitetysti vaiennut bugista vuosia eikä ole korjannut sitä useiden eri ohjelmistopäivitysten yhteydessä. Ongelma ilmeni iOS 6:n aikana ja korjattiin vasta iOS 8.1 päivityksessä viime vuoden lokakuussa.

Ongelma ilmeni, kun käyttäjä latasi suuria määriä dataa, esimerkiksi suoratoistaessa, 10-20 minuutin ajan. Tällöin puhelimen grafiikkapiiri pitää huolen videon purkamisesta ja pakkaamisesta sekä näytön päivittämisestä, jolloin Swift-suoritin (Cyclone iPhone 5s:ssä) siirtyi lepotilaan. Suorittimen siirtyessä lepotilaan laite myös siirtyi automaattisesti WiFi-verkosta mobiilidataan.Vaikka ongelma ei koske ilmeisesti muiden operaattoreiden asiakkaita, niin se vaikuttaisi vain lisäävän ongelman vakavuutta, mikäli Apple on tietoisesti jättänyt sen korjaamatta kyseisen operaattorin asiakkailta.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.