Facebook saa tuen iPhone 6s:n uudelle kuvaominaisuudelle

Manu Pitkänen

Facebook saa tuen iPhone 6s:n uudelle kuvaominaisuudelle
iPhone 6s ja iPhone 6s Plussan kärkiominaisuuksiin kuuluva Live Photos -animaatiokuvat tekevät tuloa Facebookiin. Yhteisöpalvelun iOS-sovelluksen kautta voi sekä ladata että katsella iPhoneilla kuvattuja kuvahetkiä.

Live Photos on käytännössä kolmen sekunnin mittainen animaatio tai video, joka tallennetaan samasta tilanteesta kuin otat valokuvankin. Liikkuvan kuvan lisäksi kuvaan tallentuu ääntä. Kuvagalleriaa selatessa käyttäjälle näytetään hänen ottama valokuva, mutta 3D Touch -eleellä saa käynnistettyä hetkeen liittyvän animaation. Vastaavankaltainen ominaisuus löytyy esimerkiksi Lumia-puhelimista Elävä kuva -nimellä.

Koska Live Photos -toimii automaattisesti, ei käyttäjä välttämättä aina hoksaa milloin kuviin on tallentunut ylimääräistä tietoa ja milloin ei. Tämän vuoksi kuvia lisätessä Facebookiin Live Photos -ominaisuus täytyy erikseen kytkeä päälle, silloin palveluun tallennetaan tavallisen kuvan sijasta kuvaushetkeen liittyvä animaatiopätkä. Animaation saa vuorostaan käyntiin painamalla kuvan alakulmassa olevaa Live-painiketta.



Live Photos -kuvat näkyvät ainoastaan iOS 9 -käyttäjillä, joten Android- tai web-käyttäjät eivät liikkuvia kuvia näe. Kaikki iOS-käyttäjätkään eivät pääse vielä kokeilemaan ominaisuutta, sillä se otetaan käyttöön asteittain.

Aiemmin Live Photos -tuki ilmestyi Tumblr-blogipalveluun. Saa nähdä innostuvatko esimerkiksi Instagram tai Snapchat "uudesta" kuvaformaatista.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -43%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 85 €

Honor Magic Vs – hinta laskenut -38%

Honor Magic Vs
990 € Power
1599 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 1599 €

TCL 40R – hinta laskenut -36%

TCL 40R
179 € Power

Alin hinta viikko sitten: 279 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.