Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Facebook saa tuen iPhone 6s:n uudelle kuvaominaisuudelle

Manu Pitkänen

Facebook saa tuen iPhone 6s:n uudelle kuvaominaisuudelle
iPhone 6s ja iPhone 6s Plussan kärkiominaisuuksiin kuuluva Live Photos -animaatiokuvat tekevät tuloa Facebookiin. Yhteisöpalvelun iOS-sovelluksen kautta voi sekä ladata että katsella iPhoneilla kuvattuja kuvahetkiä.

Live Photos on käytännössä kolmen sekunnin mittainen animaatio tai video, joka tallennetaan samasta tilanteesta kuin otat valokuvankin. Liikkuvan kuvan lisäksi kuvaan tallentuu ääntä. Kuvagalleriaa selatessa käyttäjälle näytetään hänen ottama valokuva, mutta 3D Touch -eleellä saa käynnistettyä hetkeen liittyvän animaation. Vastaavankaltainen ominaisuus löytyy esimerkiksi Lumia-puhelimista Elävä kuva -nimellä.
Koska Live Photos -toimii automaattisesti, ei käyttäjä välttämättä aina hoksaa milloin kuviin on tallentunut ylimääräistä tietoa ja milloin ei. Tämän vuoksi kuvia lisätessä Facebookiin Live Photos -ominaisuus täytyy erikseen kytkeä päälle, silloin palveluun tallennetaan tavallisen kuvan sijasta kuvaushetkeen liittyvä animaatiopätkä. Animaation saa vuorostaan käyntiin painamalla kuvan alakulmassa olevaa Live-painiketta.

Live Photos -kuvat näkyvät ainoastaan iOS 9 -käyttäjillä, joten Android- tai web-käyttäjät eivät liikkuvia kuvia näe. Kaikki iOS-käyttäjätkään eivät pääse vielä kokeilemaan ominaisuutta, sillä se otetaan käyttöön asteittain.

Aiemmin Live Photos -tuki ilmestyi Tumblr-blogipalveluun. Saa nähdä innostuvatko esimerkiksi Instagram tai Snapchat "uudesta" kuvaformaatista.

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja