Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Lumian ylinäytteistys tarjoaa liki RAW-kuvan yksityiskohdat

1
Puhelinvertailu

Windows 10 -käyttöjärjestelmän myötä Windows-puhelinten kameraohjelmisto on jälleen päivittynyt ja tuo mukanaan uusia ominaisuuksia. Erilaisten kuvausasetusten välisistä eroista kertoo uusi All About Windows Phonen artikkeli.

Artikkelissa Steve Litchfield tarkastelee Windows 10 -puhelimella kuvattuja kuvia, joiden asetukset ja tarkkuudet eroavat. Windows 10 tarjoaa mahdollisuuden ottaa kuvan normaalilla tarkkuudella ja pakkauksella (tässä tapauksessa 16 Mpix), käyttää pienemmän kuvan tarjoavaa nk. PureView-tekniikkaa tai ottaa pakkaamattoman RAW-kuvan.
Eri asetusten periaatteet ovat omanlaisensa ja käyttötarkoitukset erilaiset. Vaikuttaa kuitenkin siltä, että ainakin tässä tapauksessa Nokian aikanaan 808 PureView -mallissa lanseeraama ylinäytteistys (oversampling) on kaiken kätevin ja paras vaihtoehto käytännössä aina.

Ylinäytteistys tarjoaa pienemmän tiedoston ja vähemmän pikseleitä, mutta ei menetä yllättäen käytännössä lainkaan yksityiskohtia suurempiin ja vähemmän pakattuihin kuviin verrattuna. Litchfield suositteleekin varsinkin normaaleille sunnuntaikuvaajille tätä asetusta. Mikäli tarvetta on monimutkaisemmalle kuvan jatkokäsittelylle, niin siinä tapauksessa myös RAW-muodosta on hyötyä.

Lue koko artikkeli ja tarkastele vertailukuvia täältä.
Puhelinvertailun Nopeat

"Nopeat" ovat nopeita löytöjä Internetin syövereistä, jotka ovat meidän mielestämme jollain tavalla kiinnostavia, hauskoja tai ajankohtaisia. Ne eivät kuitenkaan ole (välttämättä) merkittäviä aiheeltaan tai eivät sovi tyypilliseen uutistuotantoomme aiheensa puolesta, joten emme kirjoittaneet aiheesta pidempää uutista, vaan julkaisemme löydöksemme nopeana video-, kuva- tai linkkivirtana. Tämä osio on kokeellinen ja toivommekin näistä "nopeista" nostoista palautetta teiltä, käyttäjämme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (1)

Repa Löysä (vahvistamaton)

1

"ylinäytteistys tarjoaa liki RAW-kuvan yksityiskohdat"

Mitäs tekemistä näillä kahdella on keskenään?

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja