>Löydä halvin ja sopivin liittymä Puhelinvertailun liittymävertailusta<

Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Android N:ään tulossa suuri muutos

Manu Pitkänen

Android N:ään tulossa suuri muutos
Google on tekemässä Androidin pohjalla olevaan tekniikkaan suuren luokan päivityksen. Tähän asti Androidin pohjalla on käytetty Apachen avoimen Harmony-luokkakirjaston pohjalta luotua Googlen omaa kirjastoa, mihin liittyen Google ja Javan nykyinen omistaja Oracle ovat käyneet kipakkaa oikeustaistelua. Nyt Google aikoo hylätä Harmony-pohjaisen toteutuksensa ja siirtyä OpenJDK:hon.

Googlen mukaan OpenJDK-pohjaiset luokkakirjastot otetaan käyttöön jo seuraavassa Android-julkaisussa, joten asiaa on valmisteltu kulisseissa jo pidemmän aikaa. Muutos nousi julkiseen keskusteluun Googlen tekemien koodilisäysten myötä ja yhtiö vahvisti luokkakirjastomuutoksen esimerkiksi VentureBeatille.

Harmonyn kehitys päättyi jo vuonna 2011, kun IBM päätti siirtyä Harmonystä OpenJDK:n kannattajaksi. Google on siis kehittänyt omaa luokkakirjastoaan eteenpäin, vaikka sen taustalla oleva projekti onkin päättynyt jo hyvän aikaa sitten. OpenJDK:hon siirtymällä Google pääsee käsiksi Java 8:n uusimpiin ominaisuuksiin, minkä lisäksi kehittäjien ei tarvitse tasapainoilla useiden eri koodipohjien kanssa. Näin ainakin Google selittää asian julkisuuteen.Googlen virallista selitystä on epäilty, sillä mikään ei ole estänyt sitä tekemästä tätä jo useampi vuosi aikaisemmin. Ajoituksellisesti Googlen päätös näyttäisikin sopivan hyvin yhteen Oraclen ja Googlen väliseen oikeustaistoon. OpenJDK:hon siirtyminen saattaa olla osa Oraclen ja Googlen sovintoa, vaikka tätäkin teoriaa on epäilty. Googlen näkökulmasta muutos tuo etuja, sillä nyt sen ei tarvitse ylläpitää itse omaa luokkakirjastoa, vaan se voi tukeutua Oraclen toteutuksiin.

Mozillan entinen teknologiajohtaja Andreas Gal kirjoittaa aiheeseen liittyvässä blogikirjoituksessa, että muutoksen myötä Google saattaa tulla luovuttaneeksi Oraclelle ohjakset Androidin kehitykseen. Tähän mennessä Oraclella on ollut vähän sananvaltaa Androidiin liittyen.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.