Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

"Kiinan Applen" näkymät synkkenivät – Oli vuosi sitten maailman arvokkain start up

Manu Pitkänen

Kiinan Applen näkymät synkkenivät – Oli vuosi sitten maailman arvokkain start up
Viime vuonna markkina-arvolla mitattuna maailman arvokkaimmaksi kasvuyritykseksi kohonneen Xiaomin taika alkaa huveta, kirjoittaa Wall Street Journal. Matkapuhelinyhtiö ei yltänyt viime vuonna 80 miljoonan laitteen myyntiin, minkä lisäksi sen myymien laitteiden keskihinta on vajonnut alaspäin.

Xiaomin markkina-arvoksi muodostui vuoden 2014 lopulla päättyneellä rajoituskierroksella 46 miljardia dollaria, mikäli aikoinaan jopa suurempi kuin kyytipalvelu Uberilla. Sittemmin Uber on ohittanut Xiaomin ja se arvostetaan parhaillaan 51 miljardin dollarin arvoiseksi.

Vuosi sitten Xiaomi asetti tavoitteekseen myydä vuoden 2015 aikana yhteensä 80–100 miljoonaa puhelinta. Vuoden 2014 aikana yhtiö sai myydyksi noin 60 miljoonaa puhelinta. Tavoitteen saavuttaminen jäi kuitenkin haaveeksi, kun älypuhelinmyynti hiljeni Kiinassa. Kuluttajat siirtyivät kalliimpiin älypuhelimiin, eikä Xiaomilla ole tässä hintaluokassa kovin vahvoja kilpailutekijöitä. Yhtiön ajatuksena on ollut myydä puhelimia minimikatteella ja tienata ohjelmistojen sekä palveluiden myynnillä. Puhelinerien salamamyynneillä on saatu aikaan näkyviä otsikoita, mikä on edesauttanut Xiaomin markkinointia.Xiaomi ei suostunut kommentoimaan vuoden 2015 myyntilukemia Wall Street Journalille, mutta ne olivat kuulemma odotetunlaiset. Joulukuussa Xiaomin perustaja ja toimitusjohtaja Lei Jun totesi, ettei myyntitavoitteen saavuttaminen ole enää hänelle pääprioriteetti.

Kiinan talouden kasvun hidastumisen myötä Xiaomilla voi olla tulevilla rahoituskierroksilla vaikeuksia perustella edes nykyistä arvostustasoa. Laajeneminen länsimarkkinoille on jäänyt lähinnä lisälaitekauppaan, taustalla lienee pelko patenttioikeudenkäynneistä. Xiaomi joutui jo aiemmin ongelmiin Intiassa juuri patenttien takia.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja