Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Samsung aloitti tuotannon uuden sukupolven 14 nm:n tekniikalla

Manu Pitkänen

Samsung aloitti tuotannon uuden sukupolven 14 nm:n tekniikalla
Samsung kertoo aloittaneensa massatuotannon toisen sukupolven 14 nanometrin prosessitekniikalla. Kyseisellä tekniikalla valmistetaan Samsungin ilmoituksen mukaan yhtiön omat Exynos 8 Octa -prosessorit sekä Qualcommin Snapdragon 820 -piiri.

14 nm LPP:ksi (Low-Power Plus) kutsuttu prosessitekniikka tuo Samsungin mukaan 15 prosentin parannuksen suorituskykyyn ja energiatehokkuuteen yhtiön nykyiseen 14 nm LPE -tekniikkaan verrattuna. Valmistustekniikasta ei siis ole tulossa isoa vetoapua mobiilipiirien suorituskyvyn kasvuun, joten arkkitehtuurilliset edistykset korostuvat tänä ja ensi vuonna.

Samsungin mobiiliyksikkö julkaisee lähiaikoina Galaxy S7 -älypuhelimen sisarmalleineen. On mielenkiintoista nähdä millaisiin piirivalintoihin yhtiö on päätynyt. Vahvimmat ehdokkaat, Exynos 8 Octa ja Snapdragon 820, ovat joka tapauksessa Samsungin tehtailla valmistettuja.Qualcommin maine otti hieman osumaa viime vuonna Snapdragon 810:n takia. Siinä missä kilpailijat siirtyivät jo 14 tai 16 nanometriin, pysytteli Qualcommin kärkipiiri edelleen 20 nanometrissä. Piiri sai paljon huonoa mainetta lämpenemisongelmien takia. Hyppäämällä suoraan toisen sukupolven 14 nanometrin tekniikkaa, lämpöongelmat pitäisi olla mennyttä aikaa.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.