Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Google Playn latausmäärä jo tuplasti suurempi kuin App Storen

Manu Pitkänen

Google Playn latausmäärä jo tuplasti suurempi kuin App Storen
App Annie on julkaissut koko viime vuotta koskevat mittaustuloksensa. Mitään järkyttäviä paljastuksia analyysi ei paljasta, mutta polarisaatio Google Playn ja App Storen välillä jatkuu.

Kuten tähänkin asti, Google Play päihittää Applen App Storen sovelluslatausmäärissä. Google Playstä ladataan App Annien mukaan jo kaksinkertainen määrä sovelluksia App Storeen nähden. Vuonna 2013 latauksia tehtiin molemmissa sovelluskaupoissa suunnilleen yhtä paljon, joten Google Play on kasvanut selvästi nopeammin kuin App Store. Tässä tietysti auttaa se yksinkertainen fakta, että maailmalla myydään halpojen Android-älypuhelimien ansiosta miljoonittain enemmän Google Playllä varustettuja laitteitta.

Jos vertailumittariksi otetaan sovelluksiin käytetyn rahan määrä, niin voimasuhteet kääntyvät päinvastaisiksi. App Storessa liikkuu 75 prosenttia enemmän rahaa kuin Google Playssä. Tässäkin on jälleen kyse sovelluskauppojen käyttäjäprofiilista: halpoja Android-puhelimia ostavat ihmiset lataavat mieluummin halpoja tai ilmaisia sovelluksia, kalliiden iPhonien omistajat ovat taas valmiimpia käyttämään rahaa sovelluksiin.App Annien mukaan peräti 90 prosenttia Google Play -ostoksista tulee peleistä. App Storen tapauksessa osuus on 75 prosenttia.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.