Älypuhelimia myytiin ennätykselliset 1,4 miljardia, näin jakautuivat suurimpien kesken

Matti Robinson

Älypuhelimia myytiin ennätykselliset 1,4 miljardia, näin jakautuivat suurimpien kesken
Tutkimusyhtiö Strategy Analytics on julkaissut omat lukunsa viime vuoden älypuhelinmyynnistä. Tutkimusyhtiön laskelmien mukaan viime vuonna myytiin yhteensä ennätykselliset 1,4 miljardia älypuhelinta.

Vaikka ennätyksen rikottiin jälleen, niin tutkimuksen mukaan huippu saattaa olla pian käsillä. Vuoden viimeisellä neljänneksellä kasvu oli historiallisen pientä ja trendin voi odottaa jatkuvan, kunnes lakipiste on saavutettu.

Loka-joulukuussa markkina kasvoi vain kuusi prosenttia, vaikka mukana on joulumyynti. Historian pienin kasvu johtuu arvioiden mukaan Aasian älypuhelinmarkkinoiden saturoitumisesta. Käytännössä siis Aasiassakin jo valtavalla osalla älypuhelimen tarvitsevista tai haluavista on siis jo älypuhelin.

Kahden suurimman osalta ei tapahtunut mitään suurta tai mullistavaa. Samsung johtaa edelleen joukkoa ja Apple on selvänä kakkosena. Seuraavista paikoista on viime vuosien saatossa käyty kamppailua ja tällä kertaa erävoiton otti Huawei mukavalla marginaalilla.

Paikat 3-5 muodostuivat kiinalaisyhtiöiden kilpailuksi, sillä Huawein jälkeen seuraavina ovat kiinalaiset Lenovo(-Motorola) sekä Xiaomi. Tällä kertaa mm. LG, ZTE ja Sony jäivät "muut" osioon.Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

TCL 40R – hinta laskenut -34%

TCL 40R
119 € Power

Alin hinta viikko sitten: 179 €

Sony Xperia 1 V – hinta laskenut -27%

Motorola Moto G24 – hinta laskenut -20%

Motorola Moto G24
115 € BIGBOX.FI
143 € CDON
169 € Power

Alin hinta viikko sitten: 143 €

Oppo Reno 12 Pro – hinta laskenut -18%

Oppo Reno 12 Pro
443 € CDON
550 € BIGBOX.FI

Alin hinta viikko sitten: 542 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.