Samsungin poppakonstit vähissä: Galaxy-puhelimien myynti edelleen laskussa

Manu Pitkänen

Samsungin poppakonstit vähissä: Galaxy-puhelimien myynti edelleen laskussa
Samsung on julkaissut loppuvuoden tuloksensa. Liikevaihto ja operatiivinen tulos kasvoivat hieman, mutta operatiivisen toiminnan ulkopuoliset kulut laskivat yhtiön tulosta huomattavasti. Liikevaihto oli loka-joulukuussa 53,32 biljoonaa wonia (40,4 miljardia euroa), operatiivinen tulos 6,14 biljoonaa wonia (4,7 miljardia euroa) ja nettotulos 3,22 biljoonaa wonia (2,44 miljardia euroa).

Galaxy-puhelimien kultakautena älypuhelimet synnyttivät leijonan osan Samsungin voitoista. Liikevaihdollisesti mobiiliyksikkö on edelleen suurin Samsungin liiketoimintayksiköistä, mutta operatiivisen voiton osalta se on luisunut puolijohdeyksikön taakse. Mobiiliyksikön liikevaihto laski loka-joulukuussa 25 biljoonaan woniin (19 miljardia euroa), mutta operatiivinen voitto nousi hieman 2,23 biljoonaan woniin (1,7 miljardia euroa). Samsungin mukaan taustalla oli toimitusten väheneminen varastohallinnan takia.Samsung ohjeistaa älypuhelimien ja tablettien myynnin hiljenevän kuluvan vuoden alussa ja koko vuonna kaupan odotetaan kasvavan alle 10 prosenttia. Yhtiö ei siis tunnu uskovan, että tästä vuodesta tulisi käänteentekevä, jonka myötä palattaisiin Galaxy-puhelimissa nousukauden kasvu-uralle.

Mobiilialan MWC-messut järjestetään 22.–25. helmikuuta. Samsungin odotetaan esittelevän tuohon aikaan myös uuden Galaxy S7 -lippulaivapuhelimensa.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.