Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Kuinka Suomen LTE-verkot kestävät kansainvälistä vertailua?

2
Matti Vähäkainu

Kuinka Suomen LTE-verkot kestävät kansainvälistä vertailua?
LTE-verkot ovat maailmanlaajuisesti jo de facto -teknologia matkapuhelinten tiedonsiirrossa. Niin kutsutussa 4G-verkossa kuitenkin nopeus voi vaihdella radikaalisti, joten itse LTE-nimi ei välttämättä kerro verkon keskivertonopeuksista paljoakaan.

Mobiilioperaattoreita tutkiva OpenSignal on esitellyt MWC-messujen alla tilastoja maailman mobiiliverkoista. Erityisesti tapetilla ovat juuri LTE-verkot ja niiden tiedonsiirtokapasiteetti sekä kattavuus.

Liki koko mobiiliteknologian maailma keräntyy yhteen kuun lopussa Barcelonaan, mutta maailmanlaajuisesti verkkotoimijat mahdollistavat palveluja, joiden tasot vaihtelevat kovasti. Kaikki ovat luonnollisesti kehittyneet vuosien varrella, ja OpenSignal muistuttaa, että vain vuosi sitten 20 megabitin keskivertonopeudella toimivat verkot olivat erittäin harvassa. Nyt 30 ylitetään helposti.

Keskimääräinen LTE-latausyhteys maailmassa on nyt 13,5 megabittiä. Parhaiten pärjäävien maiden joukossa on paljon tuttuja nimiä, mutta yllätyksiäkin löytyy. Ykkösenä oli ylivoimaisesti Singapore, kun puolestaan esimerkiksi Yhdysvallat löytyy vasta pohjamudista heti Bulgarian ja Venäjän jälkeen.Hyvin pärjääviin maihin voi lukea myös mm. Uuden-Seelannin, Unkarin, Korean, Israelin, Romanian ja Tanskan. Suomikaan ei pärjää huonosti ja on nopeudessa sijalla 24 keskimääräisellä n. 17 megabitin vauhdilla. Operaattoreista parhaiten pärjäsi DNA, joka pääsi sijalle 35 maailmanlaajuisesti 22 megabitillä. Elisa ja Sonera olivat molemmat noin 15 megabitissä. Suomen edellä oli mm. Norja (20 Mbit), mutta taakse jäi Ruotsi (13 Mbit).

Tutkimuksen toinen osuus koski verkkojen kattavuutta, jossa Suomi pärjäsi hieman paremmin. 75 prosentin kattavuus kantoi 19. sijalle. Edellä oli kuitenkin mm. Yhdysvallat, Ruotsi, Norja ja Kazakstan.

Suomella on siis selkeästi parannettavaa molemmissa kategorioissa, mutta surkea tulos ei missään nimessä ollut. Kaikkien maiden nopeudet, sijoitukset ja kattavuudet löydät täältä.Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (2)

Anonyymi käyttäjä
user@org (vahvistamaton)

2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti hvd543NH:

Monessako noista on rajoitus datalle?...

Tulokset saatu tutkimalla mm Wifimapper dataa, eli ei ole rajoittamattomilla testattu, kirjoittavatkin ettei sovi eri operaattorien verkojen suorituskyvyn vertailuun.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.