Ilmestyikö Error 53 -virheilmoitus iPhoneesi? Näin korjaat sen

Manu Pitkänen

Ilmestyikö Error 53 -virheilmoitus iPhoneesi? Näin korjaat sen
Apple on julkaissut ohjelmistopäivityksen, joka korjaa Error 53 -virheilmoituksen takia käyttökelvottomaksi muuttuneet iOS-laitteet. Virheilmoitus ilmestyi mikäli laitteen kotinäppäimen tai näytön on korjauttanut kolmannen osapuolen huoltoliikkeellä.

Ulkopuolisen korjaajan tekemien muutosten takia Apple ei voi olla enää varma sormenjälkilukijan luotettavuudesta ja tietoturvallisuudesta. Luotettavuuden rikkoontuminen aiheutti virheilmoituksen.

Applen mukaan virheilmoitusta hyödynnetään sen omissa tehdastesteissä, mutta kyseistä ohjelmistoversiota ei ole tarkoitettu kuluttajakäyttöön. Uusi päivitys palauttaa puhelimen käyttökelpoiseksi, mutta koska Touch ID:n turvallisuudesta ei edelleenkään olla varmoja, ei päivitys palauta sormenjälkilukijaa toimintakuntoon. Jos Touch ID:tä haluaa käyttää, pitää puhelin korjauttaa Applella.

Korjauspäivitys on ladattavissa vain iTunesin kautta, eli sitä ei ole saatavilla OTA-päivityksenä. Tämän ei pitäisi olla ongelma virheilmoituksen saaneille, sillä Applen mukaan Error 53 ilmaantui vain niille henkilöille, jotka latasivat virheellisen ohjelmistopäivityksen iTunesin kautta. Error 53:a ei esiinny jos iPhonensa on päivittänyt OTA:na.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.