Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

LG esitteli täysin uudenlaisen G5-älypuhelimen

Manu Pitkänen

LG esitteli täysin uudenlaisen G5-älypuhelimen
LG on esitellyt tänään odotetusti G5-nimeä kantavan lippulaivapuhelimen, joka on suunniteltu erityisesti Samsungin Galaxy S7:n haastajaksi.

Suurin Android-älypuhelimia vaivaava ongelma on tällä hetkellä laitteiden "klooniutuminen". Puhelimet ovat teknisesti kuin toistensa kopioita ja eroavat lähinnä muotoilun ja käyttöjärjestelmän käyttöliittymän suunnittelun osalta. Kuluttajille on hankala perustella miksi kannattaisi ostaa se kaikkein uusin ja kallein malli, kun vuoden vanha malli on olennaisesti samanlainen, mutta halvempi.

Tätä ilmiötä vastaan LG taistelee G5:n tapauksessa Magic Slot -moduulipaikalla. Puhelin on suunniteltu osittain modulaariseksi, eli laitteen pohjan voi irrottaa ja korvata tiettyyn tarkoitukseen soveltuvalla moduulilla. LG esitteli tilaisuudessa kaksi moduulia, CAM Plussan ja Hi-Fi Plussan.

Ensinnä mainittu moduuli on suunniteltu "akkukahvaksi". Se sisältää 1200 milliampeeritunnin lisäakun, minkä lisäksi moduuli mahdollistaa paremman otteen saamisen puhelimesta (joka helpottanee erityisesti valokuvaamista). Moduulissa on lisäksi fyysiset näppäimet yleisimpien kuvausasetusten säätöön. Hi-Fi Plus on taas B&O:n kanssa yhdessä suunniteltu DAC-muunnin, jolla "audiohifistelijät" voivat kuunnella puhelimellaan normaalia tasokkaampaa musiikkia (32-bit, 384 kHz).


Moduuleiden lisäksi yhtiö julkisti yhteensä kuusi G5:lle suunniteltua lisälaitetta. 360 CAM mahdollistaa 360 asteen videon tallentamisen ja 360 VR -katselulaite on tarkoitettu näiden videoiden katseluun. LG:n valikoimista löytyy myös lattialla pyörien kulkeva Rolling Bot -robottikamera, Hi-Fi-musiikin (24-bit) kuunteluun tarkoitetut langattomat Tone Platinum -kuulokkeet, H3 by B&O Play -nappikuulokkeet (32-bit) ja lennokkien kauko-ohjaukseen tarkoitettu Smart Controller -ohjain.

Metallikuorinen LG G5 sisältää Snapdragon 820 -järjestelmäpiirin, neljä gigatavua keskusmuistia, 32 gigatavua muistia (microSD-paikka), irrotettavan 2800 milliampeeritunnin akun ja 5,3 tuuman QHD-näytön. Puhelimessa on 16 ja kahdeksan megapikselin kamera, jotka poikkeavat toisistaan myös optiikan suhteen. Kahdeksan megapikselin kennon edessä on laajakulmaisempi optiikka, minkä ansiosta kuvassa näkyy laajempi alue (135 astetta).


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja