Imaginationin uutuuspiirit parantavat halpojen älypuhelimien ominaisuuksia

Manu Pitkänen

Imaginationin uutuuspiirit parantavat halpojen älypuhelimien ominaisuuksia
Imagination Technologiesin yksi tärkeimmistä asiakkaista on kiistatta Apple, minkä myötä piirisuunnittelija onkin saanut napattua ison markkinaosuuden mobiililaitteiden high-end-grafiikkapiirimarkkinoista. Imaginationia kiinnostaa kuitenkin myös kaikkein edullisimpien puhelimien suuret myyntivolyymit. Yhtiö onkin nyt esitellyt kaksi grafiikkapiiriä, jotka on suunnattu kaikkein halvimpiin älypuhelimiin.

Kehitysmaissa jo muutaman vuoden ajan jatkunut siirtymä peruspuhelimista halpoihin älypuhelimiin on lisännyt painetta älypuhelimien hintojen laskulle. Älypuhelinmerkit yrittävät vuosittain tuoda yhä edullisempia älypuhelimia myyntiin, jotta kuluttajien kynnys valita peruspuhelimen sijaan älypuhelin, olisi mahdollisimman alhainen. Samalla yhä halvemmilta puhelimilta vaaditaan yhtä edistyneempää tekniikkaa.

Imagination on haistanut tässä markkinaraon, johon se iskee kahdella uudella PowerVR Series8XE -perheeseen sijoittuvalla grafiikkapiirillä: PowerVR GE8200 ja GE8300. Molemmat piirit tukevat OpenGL ES 3.2:ta uutta Vulkan-grafiikkarajapintaa, joka vähentää suorittimen kuormitustasoa graafisesti vaativissa laskutehtävissä (kuten peleissä). Piirien tarvitsemaa pinta-alaa on myös saatu pienennettyä, mikä lisää kustannustehokkuutta mobiilipiirien valmituksessa.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.