>Löydä halvin ja sopivin liittymä Puhelinvertailun liittymävertailusta<

Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Maksa selfie-kuvalla nettiostokset – Mastercard tuo Suomeen uuden vahvistusmenetelmän

Manu Pitkänen

Maksa selfie-kuvalla nettiostokset – Mastercard tuo Suomeen uuden vahvistusmenetelmän
Luottoyhtiö Mastercard suunnittelee selfie-kuvien ja sormenjälkitunnistautumisen hyväksymistä maksutapahtumien vahvistamismenetelmiksi. Biometrinen tunnistautuminen olisi vaihtoehto tähän asti käytetylle salasanalle.

Mastercard on testannut selfie-kuvien ja sormenjälkien käyttöä tunnistautumismenetelminä Yhdysvalloissa ja Alankomaissa., jossa 90 prosenttia menetelmiä käyttäneistä suosittelivat niitä salasanan sijaan. BBC:n mukaan tekniikka on tarkoitus ottaa käyttöön kesällä Yhdysvalloissa, Britanniassa, Kanadassa, Alankomaissa, Belgiassa, Espanjassa, Italiassa, Ranskassa, Saksassa, Sveitsissä, Norjassa, Ruotsissa, Tanskassa ja Suomessa.

Mastercardin mukaan tähän saakka nettiostoksen tehneeltä kuluttajalta saatetaan kysyä lisävarmistukseksi henkilökohtaisesta salasanasta tiettyä arvoa. Sormenjälki tai selfie-kuva korvaa vain tämän kysymyksen. Luottoyhtiön mukaan tämä parantaa sen asiakkaiden tietoturvaa, koska monilla on tapana käyttää liian heikkoa salasanaa (esim. 123456).


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.