Maksa selfie-kuvalla nettiostokset – Mastercard tuo Suomeen uuden vahvistusmenetelmän

Manu Pitkänen

Maksa selfie-kuvalla nettiostokset – Mastercard tuo Suomeen uuden vahvistusmenetelmän
Luottoyhtiö Mastercard suunnittelee selfie-kuvien ja sormenjälkitunnistautumisen hyväksymistä maksutapahtumien vahvistamismenetelmiksi. Biometrinen tunnistautuminen olisi vaihtoehto tähän asti käytetylle salasanalle.

Mastercard on testannut selfie-kuvien ja sormenjälkien käyttöä tunnistautumismenetelminä Yhdysvalloissa ja Alankomaissa., jossa 90 prosenttia menetelmiä käyttäneistä suosittelivat niitä salasanan sijaan. BBC:n mukaan tekniikka on tarkoitus ottaa käyttöön kesällä Yhdysvalloissa, Britanniassa, Kanadassa, Alankomaissa, Belgiassa, Espanjassa, Italiassa, Ranskassa, Saksassa, Sveitsissä, Norjassa, Ruotsissa, Tanskassa ja Suomessa.

Mastercardin mukaan tähän saakka nettiostoksen tehneeltä kuluttajalta saatetaan kysyä lisävarmistukseksi henkilökohtaisesta salasanasta tiettyä arvoa. Sormenjälki tai selfie-kuva korvaa vain tämän kysymyksen. Luottoyhtiön mukaan tämä parantaa sen asiakkaiden tietoturvaa, koska monilla on tapana käyttää liian heikkoa salasanaa (esim. 123456).

Parhaat kännykkätarjoukset

vivo X80 Pro – hinta laskenut -35%

vivo X80 Pro
1569 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 2400 €

Realme 9 4G – hinta laskenut -31%

Realme 9 4G
283 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 410 €

Honor X8 – hinta laskenut -26%

Motorola edge 20 – hinta laskenut -26%

Motorola edge 20
249 € Power
338 € Hobby Hall
339 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 338 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.