Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

MEMS-tekniikka lupaa parempaa kuvanvakautusta älypuhelimiin

Manu Pitkänen

MEMS-tekniikka lupaa parempaa kuvanvakautusta älypuhelimiin
Matkapuhelinmerkki OPPO kertoo tehneensä teknisen läpimurron älypuhelinkameroiden kuvanvakainten kehityksessä. Vaikka yhtiö ottaakin kunnian teknologiasta, lienee MEMS-pohjaisen vakautuksen tekninen kehitys tapahtunut Oppon yhteistyökumppani MEMS Driven alaisuudessa.

Optinen kuvanvakautus on toteutettu nykyisissä älypuhelimissa käytännössä niin, että puhelimen kameran optiikkaa liikutellaan yksinkertaisten käämien avulla eri sensoreiden tuottaman liikemuutosdatan perusteella. Oppon SmartSensor-vakautuksessa optiikka pidetään paikoillaan ja optiikan alapuolella olevaa kennoa liikutellaan tärinän vakauttamiseksi.

Kennoa liikutellaan MEMS-teknologian avulla. Sen etu nykyisiin vakautusjärjestelmiin verrattuna on mahdollisuus kolmiakseliseen vakautukseen, kun nykyään vakautus on mahdollista vain kahden akselin suhteen – kallistumisakselia ei vakauteta lainkaan. Tämän lisäksi MEMS-vakautuksen viiveajat lyhenevät 50 millisekunnista 15 millisekuntiin (joka vastaa suljinajassa noin 1/60 sekuntia). MEMS-piirit kuluttavat myös huomattavasti vähemmän sähköä, eivätkä aiheuta ylimääräistä lämpenemistä. MEMS-vakautus mahdollistaa myös kompaktimman kameramoduulirakenteen.Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja