Apple käyttää uutta nimitaktiikkaa seuraavassa iPhonessa

Manu Pitkänen

Apple käyttää uutta nimitaktiikkaa seuraavassa iPhonessa
9to5macin Mark Gurmanin mukaan Apple aikoisi käyttää maaliskuussa esiteltävän nelituumaisen iPhonen nimenä iPhone SE:tä. Puhelimen nimessä ei siis käytettäisi lainkaan numeroa, jolla on yleensä viitattu puhelimen kehityssukupolveen.

Nimeämispäätös tuntuu varsin erikoiselta muutokselta, mutta Apple-blogisti John Gruber antaa sille varsin uskottavalta tuntuvan selityksen: Applen tarkoituksena on myydä kyseistä puhelinmallia normaalia pitempään. Jos puhelimen nimeen lisättäisiin numero, voisi se tuntua jo julkaisupäivänään kuulostaa ostajien korvissa vanhalta puhelimelta. A9-järjestelmäpiirin ansiosta puhelin on kuitenkin teknisesti lähellä uusimpia iPhoneja, vaikka ulkonäöltään puhelin tulee muistuttamaan iPhone 5s:ää.

Puhelin esitellään Gurmanin mukaan 15. maaliskuuta. Myyntiin se voisi tulla jo maaliskuun 18. päivänä.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.