Euroopan komissio pyytämässä Googlelta vastauksia Android-syytöksiin

Manu Pitkänen

Euroopan komissio pyytämässä Googlelta vastauksia Android-syytöksiin
EU on siirtymässä sanoista tekoihin Googlen Android-käyttöjärjestelmään kohdistuvassa tutkimuksessa. Tähän asti EU on lähinnä kuullut vastapuolen valituksia Googlen toimintaan liittyen ja analysoinut saamiaan aineistoja. Nyt Internet-jätin suuntaan on lähdössä kirjelmä, jossa yhtiöltä pyydetään vastinetta esitetyille väitteille.

Uutistoimisto Bloombergin tietojen mukaan EU on pyytänyt Googlen vastapuolta lähettämään uudet versiot aiemmin lähetetyistä dokumenteista, mistä ei ilmenisi enää yrityssalaisuuksiksi tulkittavia tietoja. Näitä uusissa dokumenteissa mainittuja tietoja on tarkoitus esitellä Googlelle.

Valmistelutyö on merkki siitä, että EU on valmistautumassa syyttämään Googlea kilpailulainsäädännön vastaisesta toiminnasta. Mitään lopullisia syytepäätöksiä ei ole kuitenkaan tehty, joten koko prosessi voi vielä kuivua kasaan. Googlen ja Euroopan komission edustajat eivät suostuneet kommentoimaan Bloombergin tietoja.Komissiota huolestuttaa Androidissa lähinnä Googlen sanelemat ehdot, joiden takia laitemerkit joutuvat esiasentamaan puhelimiinsa Googlen palveluita, kuten YouTuben tai Google Mapsin. Tapauksessa voidaan nähdä yhtymäkohtia Microsoftin ja EU:n väliseen taisteluun Windowsin esiasennetuihin sovelluksiin liittyen. Venäjän kilpailuviranomainen tuomitsi Googlen menettelytavan jo viime vuoden lopulla.

Parhaat kännykkätarjoukset

Sony Xperia 5 III – hinta laskenut -44%

Sony Xperia 5 III
449 € Teleoutlet
798 € Gigantti
820 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 797 €

Xiaomi Mi 11 Lite 5G – hinta laskenut -43%

Xiaomi Mi 11 Lite 5G
199 € Power
349 € DNA
409 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 348 €

Sony Xperia 1 III – hinta laskenut -38%

Sony Xperia 1 III
649 € Teleoutlet
899 € Hobby Hall
1047 € Gigantti

Alin hinta viikko sitten: 1047 €

Sony Xperia 10 III – hinta laskenut -37%

Sony Xperia 10 III
249 € Teleoutlet
398 € Gigantti
449 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 397 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.