Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Google kokeilee uutta tekniikkaa: Suoratoistettavat sovellukset

Manu Pitkänen

Google kokeilee uutta tekniikkaa: Suoratoistettavat sovellukset
Google osti vuonna 2014 Agawi-nimisen kasvuyrityksen, joka oli kehittänyt sovellusten "striimauksen" mahdollistavaa teknologiaa. Ohjelmaa ei tarvitsisi ladata ja asentaa puhelimeen, vaan sisältöä ladataan puhelimeen aina tarpeen vaatiessa – aivan kuten musiikin suoratoistossakin. Nyt Google on alkanut ottaa tekniikkaa käyttöön omissa palveluissaan.

Internetjätti esitteli nimittäin GDC-messuilla uuden mainosformaatin, jonka avulla erityisesti mobiilipeliyhtiöt voivat upottaa hakutuloksiin peleistään suoratoistettavan testiversion, jonka pohjalta pelistä kiinnostunut ihminen voi päätellä kannattaako pelin täysversio ladata puhelimeen vai ei. Search Trial Run Ads -mainokset mahdollistavat pelien testaamisen 10 minuutin ajan. Googlen blogikirjoituksesta löytyvä GIF-animaatio kertoo hyvin millaisesta mainosformaatissa on käytännössä kyse.

Google aloitti suoratoistettavien sovellusten käytön jo viime vuoden lopulla. Tuolloin ei ollut kyse mainoksista, vaan Google ohjasi hakutuloksia klikkaavat käyttäjät palveluiden verkkosivujen sijaan kyseisen palvelun suoratoistettavaan sovellukseen, joka on ehkä suunniteltu paremmin mobiililaitteita varten.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.