Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Neuvottelut ovat jo pitkällä – Apple aikoo ostaa yhteistyökumppaninsa (päivitys: ei aio)

Manu Pitkänen

Neuvottelut ovat jo pitkällä – Apple aikoo ostaa yhteistyökumppaninsa (päivitys: ei aio)
Apple neuvottelee puolijohdesuunnittelija Imagination Technologiesin ostamisesta, kertoo Ars Technica. Sisäpiirilähteen mukaan neuvottelut ovat edenneet jo pitkälle.

Imagination Technologiesin PowerVR-grafiikkaohjaimia on käytetty Applen mobiililaitteiden järjestelmäpiireissä A4:stä lähtien. Yrityskaupan tavoitteena on Applen näkökulmasta ilmeisesti vahvistaa edelleen yhtiön otetta sen mobiililaitteiden teknologian kehityksessä. Jo nyt Apple suunnittelee itse järjestelmäpiirien suoritinytimet, joten laajentuminen grafiikkaohjaimiin olisi luonnollinen kehitysaskel. Apple omistaa nykyään 9,5 prosenttia Imaginationin osakekannasta.

PowerVR-grafiikkaohjainten lisäksi kaupan myötä Applen haltuun saattaa siirtyä MIPS-suoritinarkkitehtuuri, Ensigma-radiopiiriarkkitehtuuri ja alun perin Caustic Graphicsin kehittämä säteenjäljitysteknologia.

Imagination ilmoitti vähän aika sitten säästötoimenpiteistä, joiden myötä yhtiön henkilöstö vähenisi 20 prosentilla (350 työntekijällä). Leikkaukset kohdistuvat ydinliiketoiminnan ulkopuolisiin yksiköihin.Päivitys. Apple on kommentoinut tietoja toteamalla, että se on käynyt neuvotteluita Imaginationin kanssa, mutta ei aio tehdä siitä ostotarjousta.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.