Apple Pay on laajenemassa nettiin

Manu Pitkänen

Apple Pay on laajenemassa nettiin
Apple Payn avulla voi tehdä ostoksia iOS-sovelluksissa ja kivijalkamyymälöissä, joista löytyy yhteensopiva NFC-maksupääte. Maksualustan ulkopuolelle on kuitenkin jäänyt yksi merkittävä kaupankäynnin osa-alue: Internet.

Tällä hetkellä verkkosivustot eivät voi tarjota Apple Paytä maksutapana, mikä tarkoittaa käytännössä luottokorttitietojen täyttämistä ostosten teon yhteydessä. Re/coden mukaan Applen suunnitelmana on kuitenkin jouhevoittaa verkkosivustojen maksuprosessia lisäämällä Safari-selaimeen tuen Apple Paylle, jolloin maksamisen pitäisi käytännössä onnistua www-sivuilla yhtä liukkaasti kuin sovelluksissakin. Käytännössä Apple Pay kilpailisi verkossa PayPalia vastaan.

Järjestelmä toimisi ainakin Apple Paytä tukevissa iPhoneissa ja iPadeissä, mutta Applen kerrotaan selvittäneen myös mahdollisuutta laajentaa se myös Mac-tietokoneiden puolelle. Käyttövalmiina verkkosivujen Apple Payn pitäisi olla tämän vuoden loppuun mennessä.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.