Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Google voi yllättää: Applen ohjelmointikieli Androidiinkin?

Manu Pitkänen

Google voi yllättää: Applen ohjelmointikieli Androidiinkin?
Apple avasi viime vuonna Swift-ohjelmointikielensä kaikkien käytettäväksi. Ainakin IBM alkanut hyödyntää Swiftiä, mutta The Next Webin mukaan myös muut isot teknologiayhtiöt harkitsevat sen käyttöön.

Sivusto mainitsee nimeltä Facebook, Uberin ja Googlen. Facebookia kiinnostaa erityisesti Swiftin käyttömahdollisuudet niin verkkopalvelujen taustalla olevissa rakenteissa kuin käyttäjälle päin näkyvissä osissakin. Uberin kiinnostuksen taustalla lienevät samankaltaiset syyt. Googlekin voisi käyttää Swiftiä verkkopalveluissa, mutta The Next Webin mukaan hakukonejätin mielenkiinto kohdistuu Swiftin käyttömahdollisuuksiin Androidissa.
Mitään päätöksiä suuntaan tai toiseen ei ole tehty, mutta Googlella pohditaan siitä huolimatta Swiftin lisäämistä Androidin ensisijaisiin ohjelmointikieliin. Kehittäjät voisivat siis luoda sovelluksia samalla ohjelmointikielellä sekä Androidille että iOS:lle. Google voisi tällöin ottaa etäisyyttä Javaan, joka on aiheuttanut pitkäaikaisen riidan Oraclen kanssa. Lyhyellä aikavälillä Android tuskin siirtyy Swiftiin, koska rajapinnat täytyisi luoda sitä varten uudelleen.

Google kieltäytyi kommentoimasta The Next Webin väitteitä vetoamalla Oraclen kanssa käytävään oikeusriitaan.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja