Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Kumpi kannattaa ostaa, iPhone SE vai iPhone 6s?

Puhelinvertailu

Kumpi kannattaa ostaa, iPhone SE vai iPhone 6s?


Apple esitteli hiljattain uuden iPhone mallin, joka kantaa nimeä iPhone SE. Kyseinen kirjainkombinaatio tarkoittaa Applen mukaan Special Editionia eli erikoispainosta. Kyseessä on siis erikoinen laite, mutta miten se vertautuu edelliseksi uusimpaa iPhone-malliin, ja eritoten kumpi laitteista sopii paremmin sinulle?
Uusi iPhone on totisesti erikoispainos, sillä vastaavanlaisia julkaisuja ei olla Applelta aiemmin nähty. SE-malli on käytännössä uudistettu iPhone 5s -malli – tai kenties paremminkin iPhone 5s ja iPhone 6s -mallien fuusio.

Suorituskyvyllisesti kyseessä on siis iPhone 6s -malli, mutta ulkonäkönsä puolesta se on ilmetty iPhone 5s. Teknisesti laite on lähempänä muutenkin iPhone 6s -mallia, joten vertailu siihen on paikallaan.

Tekniikan puolesta iPhone 5s ei juuri häviä iPhone 6s:lle lukuunottamatta näyttöä. Tässäpä onkin laitteiden suurin eroavaisuus. Uuden iPhone-mallin näyttö on iPhone 5s:stä tuttu neljätuumainen Retina-näyttö, joka häviää iPhone 6s:n 4,7-tuumaiselle paneelille.

Pikselitiheyden puolesta eli erottelukyvyssä laitteet ovat kuitenkin samalla tasolla. Suorittimen, etukameran ja jopa akkukeston osalta laitteet ovat identtisiä. Uuteen iPhone SE -malliin on tuotu jopa Touch ID -tunnistus.

Niinpä valinta tuleekin tehdä käsituntuman perusteella. Mikäli haluat aidosti pienen puhelimen, niin iPhone SE on oikeastaan markkinoiden ainoa lippulaivatason suorituskykyä tarjoava malli. Hinnan puolesta iPhone SE on tietysti vielä pari sataa euroa halvempi vaihtoehto.

Mikäli näytön suurempi pinta-ala, parempi selfie-kamera (ja FaceTime-kamera) sekä 3D Touch ovat tärkeitä, niin valinta tulee kohdistaa iPhone 6s:ään – tai odottaa syksyyn iPhone 7:ää. Vaihtoehtona voi pitää myös puolentoista vuoden takaista iPhone 6:tta, joka tarjoaa iPhone 6s:n kokoa halvemmalla (joskaan ei yhtä edullisesti kuin SE), mutta suorituskyvyssä se häviää sekä iPhone 6s:lle että iPhone SE:lle.

 • Vertailussa
 • iPhone SE
 • iPhone 6s
 • Mitat
 • 123.8 x 58.6 x 7.6 mm
 • 138.3 x 67.1 x 7.1 mm
 • Paino
 • 113 g
 • 143 g
 • Runko
 • Metallia
 • Metallia
 • Käyttöjärjestelmä
 • iOS
 • iOS
 • Näyttö
 • 4", 1136 x 640 pikseliä, 326 ppi
 • 4,7", 1334 x 750 pikseliä, 326 ppi
 • RAM
 • 2 GB
 • 2 GB
 • Tallennustila
 • 16 / 64 GB
 • 16 / 64 / 128 GB
 • Kamera
 • 12 MP ja 1,2 MP (edessä)
 • 12 MP ja 5 MP (edessä)
 • Sormenjälkilukija
 • On, Apple Pay
 • On, Apple Pay
 • Suoritin
 • Apple A9
 • Apple A9
 • Akku
 • 1624 mAh, kesto 240h
 • 1725 mAh, kesto 240h
 • 3D Touch
 • Ei
 • Kyllä
 • Hinta
 • alk. 499 €
 • alk. 699 €
Puhelinvertailun Nopeat

"Nopeat" ovat nopeita löytöjä Internetin syövereistä, jotka ovat meidän mielestämme jollain tavalla kiinnostavia, hauskoja tai ajankohtaisia. Ne eivät kuitenkaan ole (välttämättä) merkittäviä aiheeltaan tai eivät sovi tyypilliseen uutistuotantoomme aiheensa puolesta, joten emme kirjoittaneet aiheesta pidempää uutista, vaan julkaisemme löydöksemme nopeana video-, kuva- tai linkkivirtana. Tämä osio on kokeellinen ja toivommekin näistä "nopeista" nostoista palautetta teiltä, käyttäjämme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja