Elisa ei otakaan käyttöön hidastettua nettiä

Manu Pitkänen

Elisa ei otakaan käyttöön hidastettua nettiä
Elisa esitteli tänä keväänä ensimmäisenä uudet EU:n alueen roaming-hinnat. Uuteen hinnastoon sisältyi myös aiempaa hitaampi 0,256 Mbps:n datasiirto ulkomailla. Asiasta syntyi kohu, mutta Elisa pysyi päätöksessään ja perusteli sitä asiakkaiden reilulla kohtelulla.

Viikko sitten DNA ja Sonera esittelivät omat roaming-hinnastonsa, joihin ei sisältynyt hidastettua nettiyhteyttä. Nyt Elisakin kertoo poistavansa hitaamman mobiilinetin roaming-uudistuksesta, eli hidastettua nettiä ei olekaan tulossa. Elisan liiketoimintajohtaja Jan Virkin mukaan U-käännöksen taustalla on "markkinatilanteessa tapahtuneet muutokset" ja "Viestintäviraston kanssa käydyt keskustelut".

Elisa toteuttaa kuitenkin roaming-uudistuksen päivä- ja viikkopaketit datasiirrolle. Paketin päivähinta on 4,90 euroa, ja sillä voi siirtää dataa 250 megatavua.

EU:n määräämät edullisemmat roaming-hinnat tulevat voimaan 30. huhtikuuta. Vuonna 2017 roaming-hinnoista on määrä luopua kokonaan, jolloin tekstiviestit, puhelut ja datasiirto olisivat samanhintaisia EU:n alueella kuin kotimaassakin.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo Reno 7 4G – hinta laskenut -39%

Oppo Reno 7 4G
718 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 1184 €

Honor X8 – hinta laskenut -32%

Samsung Galaxy S10 – hinta laskenut -27%

Samsung Galaxy S10
284 € CDON
430 € Multitronic
699 € Kärkkäinen

Alin hinta viikko sitten: 390 €

Honor Magic4 Lite – hinta laskenut -26%

Honor Magic4 Lite
199 € Power
269 € DNA
299 € Multitronic

Alin hinta viikko sitten: 269 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.