Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Netflixin tilaaminen helpottuu Androidilla

Manu Pitkänen

Netflixin tilaaminen helpottuu Androidilla
Netflix on lisäämässä Android-sovellukseensa mahdollisuuden uusia tilauksen in-app-ostona. Muutoksen ajatellaan helpottavan tilausprosessia ja palvelu saa tätä kautta kasvatettua tilaajamääriä.

Jatkuvaan tilaukseen perustuvat suoratoistopalvelut ovat tyypillisesti karsastaneet in-app-ostoja, koska sovelluskauppoja ylläpitävät Google ja Apple ottavat tällöin ostoksen arvosta 30 prosentin siivun. Sovelluskaupan ulkopuolella tehdystä tilauksesta Google ja Apple eivät luonnollisestikaan saa senttiäkään. Tästä syystä esimerkiksi Spotifyn tilaaminen in-app-ostona maksaa enemmän kuin palvelun tilaaminen Spotifyn verkkosivujen kautta.

Netflix mahdollisti tilauksen tekemisen in-app-ostoksena iOS-laitteilla jo viime syksynä, mutta sovelluksen sisällä tehdystä tilauksesta ei peritä normaalia korkeampaa hintaa. On mahdotonta sanoa varmasti, että onko Netflix saanut neuvoteltua sovelluskauppojen in-app-ostosten osuutta alhaisemmaksi.Sovelluskauppojen kautta tapahtuvan laskutuksen etuna on Netflixin kannalta ainakin se, että joissain maissa laskutus on toteutettavissa osana puhelinliittymälaskua. Tällöin palvelua voivat käyttää myös ne henkilöt, joilla ei ole luottokorttia. Suomessa ainakin DNA tarjoaa Google Play -operaattorilaskutuksen.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.