Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Google Play paljastaa jatkossa sovelluksen mainosrahoitteisuuden

Manu Pitkänen

Google Play paljastaa jatkossa sovelluksen mainosrahoitteisuuden
Google ilmoittaa jatkossa täsmällisemmin Google Playn ilmaiseksi ladattavien sovellusten liiketoimintamallin. Jo aikaisemmin käyttäjille kerrottiin mikäli ohjelma tai peli sisälsi ohjelman sisällä myytäviä tilauksia, mutta jatkossa lataaja näkee myös sisältääkö sovellus myös mainoksia.

Google aloitti mainosrahoitteisuuden ilmoittamisen sovelluksen tiedoissa Perhe-kategoriassa näkyvien sovellusten kohdalla viime syksynä, mutta jatkossa ohjelman rahoitusmallista kerrotaan laajemmin sovelluskaupan sisällä. Google alkoi tiedustella sovelluskehittäjiltä viime vuoden lopulla mitkä sovelluksista esittävät mainoksia. Muutos otetaan käyttöön vaiheittain seuraavien viikkojen sisällä.

Mainosrahoitteisen sovelluksen tunnistaa Sisältää mainoksia -ilmoitustekstistä, joka näkyy samassa kohdassa kuin ilmoitus sovelluksen sisäisistä ostoistakin. Googlen mukaan sen tavoitteena on, että Google Playn käyttäjät pystyisivät aiempaa informoidumpia päätöksiä asentaessaan uusia ohjelmia puhelimiinsa.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.