Samsung päihitti jälleen Applen sen kotimarkkoilla

Matti Robinson

Samsung päihitti jälleen Applen sen kotimarkkoilla
Samsung on onnistunut ottamaan kärkipaikan Yhdysvaltojen älypuhelinmarkkinoilla. Viimeksi vastaava on tapahtunut 11 kuukautta sitten, kertoo GSMarena.

Tutkimusyhtiö Counterpoint Researchin lukujen mukaan Samsung myi enemmän älypuhelimia kuin markkinoita tavallisesti hallitseva Apple. Sama trendi on näkynyt maailmanlaajuisesti. Applen neljännesraportissa kerrottiin heikentyneestä myynnistä, kun taas Samsung juhli Galaxy S7:n onnistunutta julkaisua ja noussutta myyntiä.

Counterpointin mukaan Samsung on myynyt 25 prosenttia enemmän Galaxy S7 -älypuhelimia kuin sen edeltäjää.

Samsungin osuus Yhdysvaltain älypuhelinmarkkinoista oli 28,8% ja Apple pääsi vain noin 23 prosenttiin. Applen uusi edullisempi iPhone SE ei ole onnistunut korvaamaan heikentynyttä lippulaivamallin myyntiä ja vastaamaan uuden Galaxy-lippulaivan haasteeseen.Yllättävää on myös, että LG on hiipinyt kovin lähelle Applea. 17,1 prosentin osuudella LG on yhtä lähellä Applea kuin Apple Samsungia, eikä mukana ole edes yhtiön uuden G5-lippulaivan uusia myyntilukuja.

Samankaltainen trendi jatkunee läpi kesän, mutta loppusyksystä tilanne voi hyvin muuttua, kun Apple todennäköisesti julkaisee iPhone 7 -mallin.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.