Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Vuosia vanha Android-bugi vaarantanut satojen miljoonien tietoja?

Puhelinvertailu

Vuosia vanha Android-bugi vaarantanut satojen miljoonien tietoja?
Mobiililaitteet ovat nykyisin yhtä suuressa – ellei suuremmassa – vaarassa kuin tietokoneet. Tietoturva erityisesti maailman suosituimmalla mobiilialustalla Androidilla on otettava vakavasti, sillä yksi aukko voi vaarantaa kaikki henkilökohtaiset tiedot.

Yksi viimeisimmistä paljastuksista tällä rintamalla on vuosikausia pimennossa ollut haavoittuvuus Qualcommin kehittämässä rajapinnassa. Kyseinen aukko on löytynyt laitteista vuodesta 2011 asti, ja mahdollistaa mm. puhelu- ja tekstiviestitietojen tarkastelun ilman tarvittavia oikeuksia.

Pääasiassa haavoittuvuus on korjattu useissa uusimmissa laitteissa, mutta erityisesti Android Lollipop -versioon asti laite voi hyvinkin olla haavoittuvainen. Qualcommin korjaus on julkaistu pari kuukautta sitten valmistajille, mutta valmistajien päivitykset vanhemmille laitteille ovat tietysti vähissä eivätkä ne saapuessaan tavoita kaikkia.

Johtuen Androidin huimasta puolentoista miljardin käyttäjämäärästä, joista yli 90% käyttää Lollipopia tai aiempaa versiota, todennäköisesti sadat miljoonat ovat haavoittuvaisia hyökkäyksille.


Onkin syytä olla tarkkana epäilyttävän sisällön kanssa.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Puhelinvertailun Nopeat

"Nopeat" ovat nopeita löytöjä Internetin syövereistä, jotka ovat meidän mielestämme jollain tavalla kiinnostavia, hauskoja tai ajankohtaisia. Ne eivät kuitenkaan ole (välttämättïä) merkittäviä aiheeltaan tai eivät sovi tyypilliseen uutistuotantoomme aiheensa puolesta, joten emme kirjoittaneet aiheesta pidempïä uutista, vaan julkaisemme löydöksemme nopeana video-, kuva- tai linkkivirtana.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja