Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

HoloFlex on taipuva 3D-näyttö mobiililaitteeseen

Puhelinvertailu

HoloFlex on taipuva 3D-näyttö mobiililaitteeseen
3D-näyttöjä on nähty mobiililaitteissa jo vähintään vuodesta 2011 saakka, mutta Kanadan Ontariossa sijaitsevan Queen's Universityn Human Media Lab -osastolla on innovoitu täysin uudenlaista 3D-älypuhelinta, kertoo BGR.

Medialabran tutkimuksen tuloksena on syntynyt prototyyppi, jota kutsutaan HoloFlexiksi. Nimi yhdistää kaksi laitteen ja erityisesti näytön tärkeintä ominaisuutta, taipuvuuden ja hologrammimaisen 3D-efektin.

Laitteessa on Full HD -resoluution P-OLED-näyttö, mutta sen päälle on sijoitettu pieniä linssejä, jotka muuttavat näkymää katselukulmasta riippuen. Valitettavasti koko tarkkuudesta ei päästä nauttimaan, sillä tarkkuus rajoittuu 16 000 kalansilmälinssiin ja niiden alla sijaitseviin 12 pikselin ryppäisiin.

Käytännössä näyttö tarjoaa siis vain 160x104-pikselin resoluution, joka on – kuten videolta voi huomata – merkittävästi heikompi kuin vaikkapa Commodore 64:n tai NES:n tukema resoluutio. Taipuvuus puolestaan mahdollistaa mm. sisällön manipuloinnin kolmannessa ulottuvuudessa.Mielenkiintoinen konsepti, jonka tarkkuus ja toteutus tulee varmasti parantumaan nopeasti teknologian kehittyessä.

Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Puhelinvertailun Nopeat

"Nopeat" ovat nopeita löytöjä Internetin syövereistä, jotka ovat meidän mielestämme jollain tavalla kiinnostavia, hauskoja tai ajankohtaisia. Ne eivät kuitenkaan ole (välttämättïä) merkittäviä aiheeltaan tai eivät sovi tyypilliseen uutistuotantoomme aiheensa puolesta, joten emme kirjoittaneet aiheesta pidempïä uutista, vaan julkaisemme löydöksemme nopeana video-, kuva- tai linkkivirtana.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.