Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Google esitteli Android N:n – Nimeen pääsee jokainen vaikuttamaan

Manu Pitkänen

Google esitteli Android N:n – Nimeen pääsee jokainen vaikuttamaan
Google paljasti tänään odotetusti Android N -käyttöjärjestelmäversion. Yleisö kuitenkin yllätettiin kertomalla julkisesta nimiehdotuskampanjasta, jonka kautta kuka tahansa pääsee ehdottamaan nimeä tulevalle Androidille.

Mitään järisyttävää uutta tapahtumassa ei kuitenkaan kerrottu Android N:stä, monet yksityiskohdat tulivat ilmi jo maaliskuussa. Uudessa käyttöjärjestelmäversiossa on keskitytty kolmeen peruselementin parantamiseen: nopeuteen, tietoturvaan ja tuottavuuteen.

Suorituskykyparannuksista tarjottiin esimerkkeinä tuki Vulkan-grafiikkarajapinnalle sekä uusi JIT-kääntäjä, jonka sanotaan nopeuttavan sovellusten asennusrutiineja 75 prosentilla. Tietoturvaparannuksista mainittiin automaattiset käyttöjärjestelmäpäivitykset, jotka latautuvat puhelimeen taustalla ja asentuvat käynnistymisen yhteydessä. Androidin Akilleen kantapääksi osoittautunut mediakirjastokin on uusittu N:ssä.

Tuottavuuden osalta tärkeimpinä uudistuksina mainittiin PiP-tuki, jaetun näytön tuki ja "Tuoreimmat sovellukset" -näkymän yläreunaan ilmestynyt "Poista kaikki" -painike. Kätevä pikkuominaisuus on myös viime aikaiset sovellukset -painikkeen kaksoisnapautus: se vie sinut edelliseen sovellukseen.


Android N:n beta tulee saataville tulevien tuntien aikana ja käyttöjärjestelmä valmistuu kesän aikana.

Yksi suurimmista uusista Android N:ään lisätyistä kokonaisuuksista on niin sanottu Daydream. Kyseessä on sekä laitteistosta että ohjelmistosta koostuva kokonaisuus, jonka lähtökohdaksi on otettu puhelimen käyttö osana virtuaalitodellisuuslaseja. Daydream toimii vain niissä laitteissa, joiden komponentit on erikseen varmistettu yhteensopiviksi. Daydream-yhteensopivia laitteita on tulossa Samsungilta, HTC:lta, LG:ltä, Xiaomilta, Huaweilta, ZTE:lta, Asukselta ja Alcatelilta.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja