Google esitteli Android N:n – Nimeen pääsee jokainen vaikuttamaan

Manu Pitkänen

Google esitteli Android N:n – Nimeen pääsee jokainen vaikuttamaan
Google paljasti tänään odotetusti Android N -käyttöjärjestelmäversion. Yleisö kuitenkin yllätettiin kertomalla julkisesta nimiehdotuskampanjasta, jonka kautta kuka tahansa pääsee ehdottamaan nimeä tulevalle Androidille.

Mitään järisyttävää uutta tapahtumassa ei kuitenkaan kerrottu Android N:stä, monet yksityiskohdat tulivat ilmi jo maaliskuussa. Uudessa käyttöjärjestelmäversiossa on keskitytty kolmeen peruselementin parantamiseen: nopeuteen, tietoturvaan ja tuottavuuteen.

Suorituskykyparannuksista tarjottiin esimerkkeinä tuki Vulkan-grafiikkarajapinnalle sekä uusi JIT-kääntäjä, jonka sanotaan nopeuttavan sovellusten asennusrutiineja 75 prosentilla. Tietoturvaparannuksista mainittiin automaattiset käyttöjärjestelmäpäivitykset, jotka latautuvat puhelimeen taustalla ja asentuvat käynnistymisen yhteydessä. Androidin Akilleen kantapääksi osoittautunut mediakirjastokin on uusittu N:ssä.

Tuottavuuden osalta tärkeimpinä uudistuksina mainittiin PiP-tuki, jaetun näytön tuki ja "Tuoreimmat sovellukset" -näkymän yläreunaan ilmestynyt "Poista kaikki" -painike. Kätevä pikkuominaisuus on myös viime aikaiset sovellukset -painikkeen kaksoisnapautus: se vie sinut edelliseen sovellukseen.



Android N:n beta tulee saataville tulevien tuntien aikana ja käyttöjärjestelmä valmistuu kesän aikana.

Yksi suurimmista uusista Android N:ään lisätyistä kokonaisuuksista on niin sanottu Daydream. Kyseessä on sekä laitteistosta että ohjelmistosta koostuva kokonaisuus, jonka lähtökohdaksi on otettu puhelimen käyttö osana virtuaalitodellisuuslaseja. Daydream toimii vain niissä laitteissa, joiden komponentit on erikseen varmistettu yhteensopiviksi. Daydream-yhteensopivia laitteita on tulossa Samsungilta, HTC:lta, LG:ltä, Xiaomilta, Huaweilta, ZTE:lta, Asukselta ja Alcatelilta.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -43%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 85 €

Honor Magic Vs – hinta laskenut -38%

Honor Magic Vs
990 € Power
1599 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 1599 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -30%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
125 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.