Google haastaa WhatsAppin – Uusi Allo tekee viestittelystä helppoa

Manu Pitkänen

Google haastaa WhatsAppin – Uusi Allo tekee viestittelystä helppoa
Googlen I/O-kehittäjätapahtuman avajaisesityksen yksi pääpuheenaiheista oli uusi pikaviestisovellus Allo. Lyhyesti sanottuna se on pikaviestisovellus, josta löytyy sisäänrakennettuna Googlen tekoälyyn ja koneoppimistekniikkaan perustuva avustaja.

Allon avustaja ehdottaa ja avustaa hyvin monella tavalla keskusteluiden yhteydessä. Esimerkiksi saadessasi valokuvan ystävältäsi, Google-avustaja analysoi mitä kuvassa näkyy ja yrittää ehdottaa sen pohjalta sopivia vastauksia. Jos taas keskustelua haluaa värittää uudella kuvalla, niin avustajaa voi pyytää hakemaan sopivia kuvia Googlen kuvahausta. Avustaja osaa ainakin tietyillä markkina-alueilla hakea ravintolaehdotuksia chat-näkymään, josta sen voi nopeasti varata.

Tämän kaiken mahdollistamiseksi Googlen pitää luonnollisesti päästä käsiksi keskusteluihin. Jos arvostat yksityisyyttä enemmän kuin avustajan tarjoamia lisäominaisuuksia, niin Allosta löytyy erillinen Incognito-tila, jossa viestit kulkevat päädystä päätyyn asti salattuina.Allon suurin haaste tulee olemaan tarpeeksi suuren käyttäjämassan hankkiminen. WhatsAppilla, Facebook Messengerillä ja WeChatilla on jo satoja miljoona käyttäjiä ympäri maailmaa. He tuskin vaihtavat sovellusta toiseen kovin helposti, vaikka Allo olisikin ominaisuustasolla houkuttelevampi (koska kaikki kontaktit löytyvät muista palveluista). Allo tulee saataville iOS:lle ja Androidille kesän aikana. Ennakkorekisteröinti on kuitenkin jo aktiivinen Google Playssä.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

TCL 40R – hinta laskenut -34%

TCL 40R
119 € Power

Alin hinta viikko sitten: 179 €

Xiaomi 13 – hinta laskenut -30%

Xiaomi 13
680 € BIGBOX.FI
728 € CDON
787 € Teknikproffset

Alin hinta viikko sitten: 963 €

Sony Xperia 1 V – hinta laskenut -27%

Motorola Moto G24 – hinta laskenut -20%

Motorola Moto G24
115 € BIGBOX.FI
143 € CDON
169 € Power

Alin hinta viikko sitten: 143 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.