Google haastaa WhatsAppin – Uusi Allo tekee viestittelystä helppoa

Manu Pitkänen

Google haastaa WhatsAppin – Uusi Allo tekee viestittelystä helppoa
Googlen I/O-kehittäjätapahtuman avajaisesityksen yksi pääpuheenaiheista oli uusi pikaviestisovellus Allo. Lyhyesti sanottuna se on pikaviestisovellus, josta löytyy sisäänrakennettuna Googlen tekoälyyn ja koneoppimistekniikkaan perustuva avustaja.

Allon avustaja ehdottaa ja avustaa hyvin monella tavalla keskusteluiden yhteydessä. Esimerkiksi saadessasi valokuvan ystävältäsi, Google-avustaja analysoi mitä kuvassa näkyy ja yrittää ehdottaa sen pohjalta sopivia vastauksia. Jos taas keskustelua haluaa värittää uudella kuvalla, niin avustajaa voi pyytää hakemaan sopivia kuvia Googlen kuvahausta. Avustaja osaa ainakin tietyillä markkina-alueilla hakea ravintolaehdotuksia chat-näkymään, josta sen voi nopeasti varata.

Tämän kaiken mahdollistamiseksi Googlen pitää luonnollisesti päästä käsiksi keskusteluihin. Jos arvostat yksityisyyttä enemmän kuin avustajan tarjoamia lisäominaisuuksia, niin Allosta löytyy erillinen Incognito-tila, jossa viestit kulkevat päädystä päätyyn asti salattuina.Allon suurin haaste tulee olemaan tarpeeksi suuren käyttäjämassan hankkiminen. WhatsAppilla, Facebook Messengerillä ja WeChatilla on jo satoja miljoona käyttäjiä ympäri maailmaa. He tuskin vaihtavat sovellusta toiseen kovin helposti, vaikka Allo olisikin ominaisuustasolla houkuttelevampi (koska kaikki kontaktit löytyvät muista palveluista). Allo tulee saataville iOS:lle ja Androidille kesän aikana. Ennakkorekisteröinti on kuitenkin jo aktiivinen Google Playssä.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Xiaomi Poco M4 5G – hinta laskenut -37%

Xiaomi Poco M4 5G
146 € CDON
228 € Hobby Hall

Alin hinta viikko sitten: 230 €

Oppo A78 – hinta laskenut -21%

Oppo A78
218 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 276 €

Motorola Moto G13 – hinta laskenut -16%

Motorola Moto G13
123 € Hobby Hall
131 € Proshop
153 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 146 €

Nokia C02 – hinta laskenut -15%

Nokia C02
74 € Hobby Hall
105 € Proshop
107 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 86 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.