Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Huawei uhittelee Samsungille – Haastoi käräjille

Manu Pitkänen

Huawei uhittelee Samsungille – Haastoi käräjille
Älypuhelinmerkkien välinen patenttitaisto ei ole ohi, vaikka kaikkein kuumin kamppailuvaihe näyttääkin olevan jo taakse jäänyttä aikaa. Kiinalainen Huawei on päättänyt viedä Samsungin käräjille niin Yhdysvalloissa kuin Kiinassakin, koska sen mielestä korealaisjätti loukkaa sen matkapuhelinpatentteja.

Erikoista Huawein haasteissa on se, että yhtiö ei tavoittele Samsungin tuotteille myyntikieltoa tai rahallista korvausta rikkomuksista. Taustalla näyttäisi olevan pikemminkin se, että Huawei haluaa solmia ristiinlisensointisopimuksen Samsungin kanssa. Vastaavat sopimukset ovat alalla varsin yleisiä ja ne antavat yhtiöille oikeuden käyttää toistensa patentoimia tekniikoita reiluksi nähdyllä hinnalla.

Julkisuuteen ei ole kerrottu mitä patentteja Samsungin väitetään käyttäneen luvattomasti hyväksi, mutta Huawein mukaan osa niistä on niin sanottuja essentiaaleja patentteja. Nämä patentit tulee lisensoida muille kohtuullisin ehdoin. Voikin olla, että tapaus selvitetään yhtiöiden välillä jo ennen kuin varsinainen oikeuskäsittely alkaa.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.