Huawei uhittelee Samsungille – Haastoi käräjille

Manu Pitkänen

Huawei uhittelee Samsungille – Haastoi käräjille
Älypuhelinmerkkien välinen patenttitaisto ei ole ohi, vaikka kaikkein kuumin kamppailuvaihe näyttääkin olevan jo taakse jäänyttä aikaa. Kiinalainen Huawei on päättänyt viedä Samsungin käräjille niin Yhdysvalloissa kuin Kiinassakin, koska sen mielestä korealaisjätti loukkaa sen matkapuhelinpatentteja.

Erikoista Huawein haasteissa on se, että yhtiö ei tavoittele Samsungin tuotteille myyntikieltoa tai rahallista korvausta rikkomuksista. Taustalla näyttäisi olevan pikemminkin se, että Huawei haluaa solmia ristiinlisensointisopimuksen Samsungin kanssa. Vastaavat sopimukset ovat alalla varsin yleisiä ja ne antavat yhtiöille oikeuden käyttää toistensa patentoimia tekniikoita reiluksi nähdyllä hinnalla.

Julkisuuteen ei ole kerrottu mitä patentteja Samsungin väitetään käyttäneen luvattomasti hyväksi, mutta Huawein mukaan osa niistä on niin sanottuja essentiaaleja patentteja. Nämä patentit tulee lisensoida muille kohtuullisin ehdoin. Voikin olla, että tapaus selvitetään yhtiöiden välillä jo ennen kuin varsinainen oikeuskäsittely alkaa.

Parhaat kännykkätarjoukset

Nokia XR20 – hinta laskenut -40%

Nokia XR20
174 € Kärkkäinen
350 € Proshop
364 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 289 €

Oppo A16 – hinta laskenut -39%

Oppo A16
79 € DNA
229 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 129 €

Oppo Reno 7 Lite 5G – hinta laskenut -30%

Oppo Reno 7 Lite 5G
618 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 889 €

Motorola Moto G22 – hinta laskenut -29%

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.