>Löydä halvin ja sopivin liittymä Puhelinvertailun liittymävertailusta<

Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Google välttyi jättimäisiltä korvauksilta – Android ei rikkonut tekijänoikeutta

Manu Pitkänen

Google välttyi jättimäisiltä korvauksilta – Android ei rikkonut tekijänoikeutta
Valamiehistö on asettunut Googlen puolelle hakukoneyhtiön ja Oraclen välisessä oikeuskiistassa, jossa selvitettiin oliko Google käyttänyt luvattomasti Javaan liittyviä teknologioita Android-käyttöjärjestelmässä. Vuonna 2010 alkanut kiista ei ole kuitenkaan päättymässä, sillä Oracle aikoo valittaa tuomiosta.

Oraclen näkemyksen mukaan Google päätyi hyödyntämään luvattomasti Java-ohjelmointirajapintoja Androidissa, koska sillä oli kova kiire päästä mukaan älypuhelinmarkkinoille. Google kuitenkin vetosi fair use -pykäliin selittäessään miksi se oli riitaa aiheuttaneita rajapintoja ja se kelpasi valamiehistölle selitykseksi.

Mikäli valamiehistö olisi päättänyt toisin, olisivat korvaussummat saattaneet nousta varsin mittaviksi Android-puhelimien myynnin laajuuden takia. Oracle vaati alun perin jopa yhdeksän miljardin dollarin korvausta.

Alun perin juttua käsiteltiin jo muutama vuosi sitten, jolloin oikeus totesi, ettei ohjelmointirajapintoja voi suojata tekijänoikeudella. Tämä päätös kuitenkin kumottiin myöhemmin, minkä vuoksi Oracle ja Google palautuivat kiistassaan takaisin alkupisteeseen.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.