DNA selvittää pörssilistautumista – Pääomistajan tahto toteutuu vihdoin?

Manu Pitkänen

DNA selvittää pörssilistautumista – Pääomistajan tahto toteutuu vihdoin?
DNA:n hallitus käynnistänyt strategisen selvitystyön, "jonka tavoitteena on varmistaa, että edellytykset yhtiön liiketoiminnan myönteiseksi kehitykseksi säilyvät jatkossakin". Käytännössä selvitystyö tarkoittaa sitä, että hallitus selvittää mahdollisuuksia listautua esimerkiksi pörssiin.

Jo kesällä 2013 DNA selvitti mahdollisuuksia laajentaa yhtiön omistuspohjaa joko myymällä omistusosuuksia pääomasijoittajille tai listautumalla pörssiin. Kumpikaan vaihtoehdoista ei toteutunut, mutta myöhemmin syksyllä DNA:n suurin omistaja Finda Oy kasvatti omistusosuuttaan 39 prosenttiin ostamalla KPY Sijoitus Oy:n DNA-osakkeet.

Tänään julkaistussa tiedotteessa DNA mainitsee selvitystyön yhtenä tarkoituksena olevan kartoittaa pörssilistautumisen mahdollisuutta. Selvitystyön piiriin voi siis kuulua toisenlaisia muutoksia omistuspohjaan, mutta näistä vaihtoehdoista ei mainittu tiedotteessa mitään.

Vuonna 2014 DNA:n hallituksen puheenjohtaja ja yhtiön pääomistaja Finda Oy:n toimitusjohtaja Jarmo Leino totesi DNA:n tarkoituksena olevan listautuminen "jollakin aikavälillä". Listautumista on siis mietitty pitkään ja nykyiset omistajat ovat odottaneet sopivaa hetkeä. DNA teki viime vuonna historiansa parhaan liiketuloksen.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo A77 5G – hinta laskenut -40%

Oppo A77 5G
149 € DNA
199 € Proshop
249 € Verkkokauppa.com

Alin hinta viikko sitten: 249 €

Nokia XR20 – hinta laskenut -40%

Nokia XR20
174 € Kärkkäinen
350 € Proshop
366 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 289 €

Nokia G10 – hinta laskenut -30%

Nokia G10
106 € Hobby Hall
151 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 151 €

Honor X7 – hinta laskenut -29%

Honor X7
70 € Kärkkäinen
129 € DNA
182 € Multitronic

Alin hinta viikko sitten: 97 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.