Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Tutkijat todistivat: Puhelimen värinämoottori soveltuu salakuunteluun

Manu Pitkänen

Tutkijat todistivat: Puhelimen värinämoottori soveltuu salakuunteluun
Illinoisin yliopiston tutkijat ovat esitelleet varsin mielenkiintoista menetelmää, jossa henkilöä voidaan salakuunnella älypuhelimen värinämoottorin kautta. Mikrofoni ei ole siis ainoa tapa, jolla ympäristöä voidaan kuunnella.

Tutkijoiden menetelmä perustuu siihen, että puhelimien värinämoottoreiden toimintamekanismi on itse asiassa hyvin samankaltainen kuin kaiuttimissa ja äänissä. Värinämoottorin tapauksessa sähköinen signaali muutetaan magneettikentäksi, joka saa vuorostaan punnuksen oskilloivaan liikkeeseen ja sitä kautta puhelimen värisemään.

Mikäli värinämoottoria haluaa käyttää salakuunteluun, pitää komponenttia hyödyntää päinvastaisesti alkuperäiseen toiminta-ajatukseen nähden: puhe saa punnuksen värisemään ja tästä värinästä saadaan kerättyä moottorin komponenttien avulla sähköinen signaali, joka voidaan rekonstruoida takaisin ääneksi. Menetelmä vaatii kuitenkin pieniä fyysisellä tasolla tehtäviä muutoksia moottoriin, mutta tutkijoiden mukaan virranhallintapiirin toimintaa muuttamalla sama lopputulos olisi myös mahdollista. Tutkimuksessa keskityttiin kuitenkin vain osoittamaan, että salakuuntelumenetelmä on käytännössä toteuttamiskelpoinen.


Menetelmän heikkous on siinä, että sen kautta on mahdollista tallentaa vain matalan taajuuden ääntä. Yli kahden kilohertsin äänet jäävät rekisteröitymättä ja ne pitää luoda tarvittaessa algoritmisesti alemmilta taajuuksilta saadun datan avulla.

VibraPhone-projektin kautta luotuja ääninäytteitä löytyy hankkeen kotisivuilta.Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja