Apple uudistaa sovelluskauppansa – Mainokset tulevat App Storeen

Manu Pitkänen

Apple uudistaa sovelluskauppansa – Mainokset tulevat App Storeen
Apple tekee muutamia hienosäätöjä App Store -sovelluskauppansa liiketoimintamalliin. Tulevaisuudessa kuka tahansa sovelluskehittäjä voi myydä ohjelmiaan suoratoistopalveluista tutulla tilausmallilla, minkä lisäksi Apple aikoo myydä mainospaikkoja App Store -hakutulossivulle.

Tällä hetkellä palvelun jatkuvaan tilaukseen perustuva malli on hyväksytty vain tietynlaisille sovelluksille, kuten vaikkapa musiikin tai videon suoratoistopalveluille. Tulevaisuudessa kuka tahansa sovelluskehittäjä (myös pelikehittäjät) voi myydä ohjelmaansa samalla kaavalla App Storen kautta. Tilausmallia on tietysti voinut käyttää tähänkin asti, mutta rahaliikenne asiakkaalta palveluntarjoajalle ei ole kulkenut App Storen kautta.

Lisätäkseen tilausmallin kiinnostavuutta, Apple on päättänyt laskea ottamaansa liikevaihto-osuutta 15 prosenttiin. Alennettu osuus tosin koskee vain ensimmäisen vuoden jälkeistä aikaa, eli Apple ottaa ensimmäisen tilausvuoden ajalta edelleen 30 prosentin osuuden tilaushinnasta.Toinen iso muutos App Storen toiminnassa on mainosten ilmestyminen hakutuloksiin. Apple tosin hyväksyy ainoastaan hakutulosten kannalta relevanttien ohjelmat mainokset, joten App Storeen ei ole tulossa asuntolainojen tai grillimakkaroiden mainoksia. Mainosten ulkoasu on samanlainen kuin muillakin ohjelmilla, mutta se on nostettu tulossivun kärkeen ja sitä on korostettu vaaleansinisellä pohjalla.

Kyseessä on ensimmäinen isompi muutos App Storen toimintaan sen jälkeen kun palvelun johtamisvastuu siirtyi markkinointijohtaja Phil Schillerille. Apple järjestää WWDC-kehittäjätapahtuman ensi viikolla, mutta syystä tai toisesta tämä uutinen haluttiin paljastaa jo etukäteen.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -42%

Motorola Lenovo ThinkPhone
583 € CDON
660 € Proshop
999 € Gigantti

Alin hinta viikko sitten: 999 €

Realme C30 – hinta laskenut -22%

Realme C30
78 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 98 €

Sony Xperia 1 V – hinta laskenut -18%

Sony Xperia 1 V
999 € Verkkokauppa.com
999 € Gigantti
999 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1216 €

Xiaomi Redmi Note 12S – hinta laskenut -15%

Xiaomi Redmi Note 12S
187 € CDON
192 € Proshop
219 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 219 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.