Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Intelin piirit tulossa iPhoneen jo ensi syksynä

Manu Pitkänen

Intelin piirit tulossa iPhoneen jo ensi syksynä
Intel on saanut myytyä modeemejaan Applen seuraavaan iPhone-malliin, kertoo Bloomberg. Uutistoimiston lähteiden mukaan valtaosa modeemitilauksista annetaan kuitenkin edelleen Qualcommille.

Intel on yrittänyt pitkään ja epätoivoisesti löytää tapaa, jolla se saisi suunnittelemansa puhelinpiirit älypuhelimien sisälle. Yksikään iso merkki ei ole kuitenkaan valinnut Intelin komponentteja volyymitason tuotteisiin. Yhteistyö Applen kanssa on tästä syystä varsin huomattava voitto Intelin kannalta.

Bloombergin tietojen mukaan Apple aikoisi käyttää Intelin modeemia yhdysvaltalaisen AT&T-operaattorin myymissä puhelimissa. Kilpailevan Verizonin verkossa toimivissa iPhoneissa käytettäisiin vuorostaan CDMA-tuen takia Qualcommin piirejä. Intel osti viime vuoden lopulla CDMA-verkkoteknologiaan liittyviä patentteja VIA Telecomilta, joten voi olla, että tulevaisuudessa Intelin modeemeja käytetään myös Verizonin iPhone-malleissa.Intelin ja Applen yhteistyöstä ja niihin liittyvistä neuvotteluista on huhuttu jo parin vuoden ajan.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.