Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Applelta vahva kannanotto: Ei kivääriemojia

Puhelinvertailu

Applelta vahva kannanotto: Ei kivääriemojia
Unicode Consortium -järjestön jäsen Apple on päättänyt vastustaa kiväärikuvan lisäämistä uuden Unicode 9.0 -version emojivalikoimaan. Äänestyksessä kivääriemoji hylättiin yksimielisesti, kertoo BuzzFeed.

Vaikka järjestöstä tai Applelta ei kommentoitu miksi kuva hylättiin, niin on helppo päästä johtopäätökseen, että kyse oli kannanotosta aselakien muutoksen puolesta johtuen hiljattain Orlandossa tehdystä terrori-iskusta.

Tietysti kyse on varsin pikkumaisesta ja vähäpätöisestä vaikutustavasta, joka tuskin muuttaa yhtään mitään. Kiväärin lisäksi Omar Mateenin käytössä oli myös pistooli, jollainen jo nykyisellään löytyy emojien joukosta. Lisäksi kivääriemoji oli yhdistetty olympialaiskuviin, sillä ase kuuluu olympialajeihin.

Vaikka aselakien muutosta ajetaan kovasti vasemmalle vahvasti nojaavassa Silicon Valleyssä, niin jo nykyisellään Yhdysvalloissa laillisesti ostettuun aseeseen vaaditaan taustatarkistus, jollaisen myös massamurhaaja Mateen läpäisi ostaessaan aseensa. Kiväärien – ja erityisesti rynnäkkökiväärien, joihin tarvitaan erikoislupa – vastutuksesta on puolestaan tullut massamurhien takia suosittua, vaikka nämä ovat erittäin harvinaisia väkivaltarikoksissa.


Mitä mieltä olette, onko kivääriemojin poistaminen perusteltua, pitäisikö kenties myös pistoolikuva poistaa, vai onko koko sensurointi turhaa?


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Puhelinvertailun Nopeat

"Nopeat" ovat nopeita löytöjä Internetin syövereistä, jotka ovat meidän mielestämme jollain tavalla kiinnostavia, hauskoja tai ajankohtaisia. Ne eivät kuitenkaan ole (välttämättïä) merkittäviä aiheeltaan tai eivät sovi tyypilliseen uutistuotantoomme aiheensa puolesta, joten emme kirjoittaneet aiheesta pidempïä uutista, vaan julkaisemme löydöksemme nopeana video-, kuva- tai linkkivirtana.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja