Uusi Public-sovellus iskee Twitterin suurimpiin puutteisiin

Manu Pitkänen

Uusi Public-sovellus iskee Twitterin suurimpiin puutteisiin
Boxee-medialaitteen kehityksen alulle laittanut Avner Ronen yrittää luoda uutta hittituotetta, mutta tällä kertaa kyseessä ei ole sisältöjen katseluun tarkoitettu laite, vaan viestisovellus. Public-niminen sovellus julkaistiin viime viikon lopulla.

Publicin tavoitteena on tehdä viestimuotoisesta keskustelusta samanlainen mediatyyppi kuin vaikkapa radion tai television keskusteluohjelmat. Sovelluksen ajatus on siis tarjota ryhmäkeskustelualusta, mutta perinteisistä pikaviestisovelluksista poiketen ryhmään lähetetyt viestit ovat julkisia ja vain muutamat henkilöt voivat osallistua keskusteluun. Kaikki voivat siis seurata keskustelua, mutta vain muutamat henkilöt voivat kirjoittaa viestejä.

Sovelluksen idea muistuttaa siis monella tapaa Twitterissä käytävää julkista keskustelua, mutta mikroblogipalvelun tapauksessa pitempiä keskusteluita on hankala seurata ja periaatteessa kuka tahansa voi tulla väliin häiritsemään keskustelua. Seuraajien ei tarvitse olla kuitenkaan täysin toimettomia keskusteluiden aikana, sillä heitä varten palvelu tarjoaa erillisen kommenttiosion, jossa voi "keskustella keskustelusta".Public on toistaiseksi saatavilla vain iOS:lle.

Parhaat kännykkätarjoukset

Samsung Galaxy S10e – hinta laskenut -29%

Samsung Galaxy S10e
500 € CDON
669 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 701 €

Samsung Galaxy M12 – hinta laskenut -29%

Samsung Galaxy M12
213 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 299 €

Motorola Moto E22i – hinta laskenut -23%

Motorola Moto E22i
99 € Power
115 € Proshop
129 € Lenovo

Alin hinta viikko sitten: 129 €

Nokia X20 – hinta laskenut -23%

Nokia X20
231 € Kärkkäinen
299 € Elisa
299 € Telia

Alin hinta viikko sitten: 299 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.