Uusi Public-sovellus iskee Twitterin suurimpiin puutteisiin

Manu Pitkänen

Uusi Public-sovellus iskee Twitterin suurimpiin puutteisiin
Boxee-medialaitteen kehityksen alulle laittanut Avner Ronen yrittää luoda uutta hittituotetta, mutta tällä kertaa kyseessä ei ole sisältöjen katseluun tarkoitettu laite, vaan viestisovellus. Public-niminen sovellus julkaistiin viime viikon lopulla.

Publicin tavoitteena on tehdä viestimuotoisesta keskustelusta samanlainen mediatyyppi kuin vaikkapa radion tai television keskusteluohjelmat. Sovelluksen ajatus on siis tarjota ryhmäkeskustelualusta, mutta perinteisistä pikaviestisovelluksista poiketen ryhmään lähetetyt viestit ovat julkisia ja vain muutamat henkilöt voivat osallistua keskusteluun. Kaikki voivat siis seurata keskustelua, mutta vain muutamat henkilöt voivat kirjoittaa viestejä.

Sovelluksen idea muistuttaa siis monella tapaa Twitterissä käytävää julkista keskustelua, mutta mikroblogipalvelun tapauksessa pitempiä keskusteluita on hankala seurata ja periaatteessa kuka tahansa voi tulla väliin häiritsemään keskustelua. Seuraajien ei tarvitse olla kuitenkaan täysin toimettomia keskusteluiden aikana, sillä heitä varten palvelu tarjoaa erillisen kommenttiosion, jossa voi "keskustella keskustelusta".Public on toistaiseksi saatavilla vain iOS:lle.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.