>Löydä halvin ja sopivin liittymä Puhelinvertailun liittymävertailusta<

Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Apple kertoi syyn iOS 10:n salaamattomalle ytimelle

Manu Pitkänen

Apple kertoi syyn iOS 10:n salaamattomalle ytimelle
iOS 10:n salaamaton kerneli on aiheuttanut hieman hämmennystä tietoturvapiireissä, koska Apple on tähän saakka suojannut mobiilikäyttöjärjestelmänsä ytimen. Jotkut jopa veikkasivat, että Apple saattoi unohtaa salata käyttöjärjestelmänsä ytimen uuden iOS-version ensimmäisen betan kohdalla.

Kyse ei ole kuitenkaan vahingosta, vaan Applen mukaan salaus on jätetty pois iOS 10:n ytimestä tarkoituksella. Yhtiön mukaan kerneli ei sisällä mitään käyttäjän kannalta arkaluontoista tietoa, joten sen salaamiselle ei varsinaisia tietoturvaperusteluita. Jättämällä salaus pois, saavutetaan kuitenkin järjestelmätasolla parempi suorituskyky, mikä oli Applelle riittävä peruste päätökselle.

Applen epäiltiin olevan halukas tekemään ulkopuolisten tietoturvaosaajien kanssa yhteistyötä mahdollisten ohjelmointivirheiden korjaamiseksi ja heidän työnsä helpottamiseksi jätti salauksen iOS 10:stä pois. Tämä voi pitää edelleen paikkansa, mutta Apple ei mainitse sitä virallisessa vastauksessa.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.