Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Huawei haluaa vaihtoehdon Androidille – Kehittää käyttöjärjestelmää Suomessa?

Manu Pitkänen

Huawei haluaa vaihtoehdon Androidille – Kehittää käyttöjärjestelmää Suomessa?
Suurin osa isoista älypuhelinmerkeistä on ryhmittynyt Googlen Androidin taakse, mutta rivit ovat hajanaisia ja yhteistyökumppanit tuntuvat olevan hyvin epäluuloisia toisiaan kohtaan. The Informationin mukaan maailman kolmanneksi suurin älypuhelinmerkki, Huawei, kehittää parhaillaan omaa käyttöjärjestelmää.

Vaikka Huawei kehittääkin omaa käyttöjärjestelmää puhelimilleen ja tableteilleen, niin ohjelmistohankkeen kuvataan olevan luonteeltaan lähinnä varotoimenpide. Huawei haluaa varmistaa, että sillä on käyttökelponen varasuunnitelma mikäli Googlen ehdot Androidihin liittyen tiukentuvat liikaa.

Microsoftin Windows Phone, Jollan Sailfish ja Samsungin Tizen ovat hyviä esimerkkejä siitä, että vaikka käyttöjärjestelmän kehittäminen ei ole mahdoton työmaa, niin kuluttajien houkutteleminen sen pariin iOS:stä tai Androidista voi olla vaikeaa. Huaweikin halunnee pysytellä Googlen yhteistyökumppanina niin pitkään kuin se vain on mahdollista.


Huawein salainen käyttöjärjestelmäprojekti kypsyy The Informationin mukaan "jossakin Skandinaviassa". Määritelmällisesti Suomi ei kuulu Skandinaviaan, mutta yhdysvaltalaisesta näkökulmasta katsottuna se voi siihen kuulua, joten Huawein Suomen tutkimus- ja kehitysyksikön osuutta ei voi ainakaan suoraan sulkea pois. Lähteiden mukaan organisaation palkkalistoilla on Nokialla aiemmin työskennelleitä henkilöitä.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja