Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nexus-puhelimet eivät riitä? Google suunnittelee omaa älypuhelinta

Manu Pitkänen

Nexus-puhelimet eivät riitä? Google suunnittelee omaa älypuhelinta
Google kehittää omaa Android-pohjaista älypuhelinta, kertoo The Telegraph. Puhelimen on tarkoitus tulla markkinoille vuoden loppuun mennessä.

Tähän saakka Google on toteuttanut älypuhelinprojektejaan Nexus-hankkeen kautta, mutta niissä laitteiden suunnittelu- ja tuotantovastuu on hyvin pitkälle valikoidun laitesuunnitteljan harteilla. Tänä vuonna ainakin HTC:n on sanottu suunnittelevan Nexus-puhelinta. The Telegraphin lähteiden mukaan Google aikoisi nyt laajentua laitesuunnittelun puolelle ja uusi puhelin olisi kokonaan sen käsialaa.

Googlen tulee olla varsin varovainen älypuhelinsuunnitelmiensa kanssa, sillä pahimmillaan se voi astua monen yhteistyökumppanin varpaille. Epäluuloja Googlen aikeista syntyi jo muutamia vuosia sitten, kun Google osti matkapuhelinyhtiö Motorolan.

Google on yrittänyt jo aiemmin yhtenäistää Androidin laitemallistoa kehitysmaihin suunnatulla Android One -hankkeen kautta. Samankaltainen Project Silver -hanke oli suunnitteilla myös high-end-puhelimille, mutta yhtäkään laitetta ei koskaan julkaistu.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja