Apple toi iOS 10:n beta-version julkisesti testattavaksi

Manu Pitkänen

Apple toi iOS 10:n beta-version julkisesti testattavaksi
Apple on käynnistänyt iOS 10:n ja macOS Sierran julkisen beta-ohjelman. Mikäli myöhemmin syksyllä julkaistavien käyttöjärjestelmien keskeneräisiä versioita haluaa kokeilla jo nyt, niin mukaan pääsee rekisteröitymällä tarkoitusta varten perustetun sivuston kautta.

Kehittäjätunnuksen omistajat pääsevät aina testaamaan iOS:n beta-versioita, mutta julkiseen testaukseen tarkoitettuja beta-versioita tulee saataville vain muutaman kerran ennen uuden iOS:n julkaisua.

Apple suosittelee, että keskeneräisiä versioita asennetaan vain "kakkoslaitteisiin" eikä päivittäisessä käytössä oleviin iPhoneihin tai iPadeihin. Beta-versioissa voi aina ilmetä virheitä, jotka hankaloittavat laitteiden normaalia käyttöä.

iOS 10:ssä Apple on avannut Siri-puheavustajan, iMessage-viestisovelluksen ja Apple Maps -karttasovelluksen sovelluskehittäjien käyttöön. Sovelluskehittäjät voivat uudistusten ansiosta räätälöidä erikoissovelluksia iMessagelle ja Apple Mapsille sekä hyödyntää Siriä sovellusten käyttämiseen. Sovellusten lähettämistä ilmoituksista saa myös paljon enemmän informaatiota irti 3D Touchin avulla iOS 10:ssä.iOS 10 on tulossa iPhone 5:lle tai sitä uudemmille malleille. iPadien kohdalla käyttöjärjestelmä on tulossa iPad mini 2:lle ja neljännen sukupolven iPadille tai niitä uudemmille laitteille.

Parhaat kännykkätarjoukset

Apple iPhone Xs Max – hinta laskenut -28%

Apple iPhone Xs Max
350 € Teleoutlet
450 € Multitronic
479 € Swappie

Alin hinta viikko sitten: 489 €

Xiaomi Redmi 9C NFC – hinta laskenut -20%

Xiaomi Redmi 9C NFC
79 € DNA
99 € Gigantti
99 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Xiaomi Poco M3 Pro 5G – hinta laskenut -17%

Xiaomi Poco M3 Pro 5G
99 € DNA
250 € Hobby Hall
282 € ComputerSalg

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Motorola Moto G22 – hinta laskenut -15%

Motorola Moto G22
139 € Power
143 € Hobby Hall
148 € ComputerSalg

Alin hinta viikko sitten: 162 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.