Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Suoritinjätti paljasti nopeimman mobiilipiirinsä

Matti Vähäkainu

Suoritinjätti paljasti nopeimman mobiilipiirinsä
Mobiilialan ylivoimaisesti suosituin suoritinvalmistaja Qualcomm on esitellyt uuden Snapdragon-järjestelmäpiirinsä. Uusi Snapdragon 821 on hieman paranneltu versio nykyisistä huippupuhelimista löytyvästä Snapdragon 820 -piiristä.

Qualcommin mukaan uusi piiri on noin 10 prosenttia edeltäjää nopeampi, mutta ei ole varsinaisesti seuraavan sukupolven piiri. Tällä Qualcomm haluaa varmistaa, että yhtiön järjestelmäpiirit pysyvät markkinoiden huipulla koko vuoden mittaan. Näin ollen myös syksyllä ja alkutalvesta esitellyt puhelimet löytävät tarvittaessa tehokkaan piirin, joka ei ole liki vuotta vanha.

Käytännössä yhtiö on vain kellottanut suoritinytimiä korkeammalle, jolla on saatu parempaa suorituskykyä. Snapdragon 820:n kellotaajuus on CPU-ytimissä 2,1 GHz ja 1,6 GHz, kun Anandtechin mukaan uudessa 821:ssä vastaavat luvut ovat 2,4 GHz ja (vähintään) 2 GHz. Myös grafiikkapiiristä saadaan hieman paremmin tehoa mahdollisesti korkeammalla kellotaajuudella.Qualcommin mukaan suorituskyvyn lisäksi piiri tarjoaa myös hieman parempaa akkukestoa.

Syksyn tärkeimpiin julkaisuihin lukeutuvat mm. Nexus-laitteet sekä tietysti iPhonet. Jälkimmäisessä tuskin Qualcommin piirejä nähdään, mutta Googlen tilaisuudessa esitellyissä laitteissa niitä voi hyvinkin esiintyä.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.