Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Suunniteltu kovaan käyttöön: Samsungin puhelin reputti upotustestin

1
Manu Pitkänen

Suunniteltu kovaan käyttöön: Samsungin puhelin reputti upotustestin
Vaativiin olosuhteisiin suunniteltu Samsung Galaxy S7 Active -älypuhelin on saanut kyseenalaista julkisuutta Yhdysvalloissa Consumer Reportsin testin myötä. Paikallisen "Kuningaskuluttajan" mukaan puhelin ei kestä veteen upottamista luvatulla tavalla.

Galaxy S7 Active on IP68-sertifioitu eli puhelimen luvataan pysyvän toimintakuntoisena vaikka se upotettaisiin puoleksi tunniksi 1,5 metrin syvyyteen. Consumer Reports testasi lupausta upottamalla puhelimen vedellä täytettyyn säiliöön, joka paineistettiin 0,14 bariin 1,5 metrin syvyyden simuloimiseksi.

Galaxy S7 Active ei kuitenkaan kestänyt testiä: yli puolet puhelimen näytöstä pimeni ja näytöllä näkyi välkkyviä vihreitä raitoja. Etukameran ja takakameran suojalasien alle kertyi kosteutta. Testikäytäntöjensä mukaisesti Consumer Reports toisti testin toisella yksilöllä, jonka näyttö myös vioittui, mutta ei kuitenkaan yhtä pahasti kuin ensimmäisen laitteen tapauksessa. Kosteutta kertyi siinäkin kameroihin, mutta lisäksi vettä löydettiin SIM-korttipaikasta.Samsungin mukaan jotkut Active-puhelimet ovat kestäneet vettä luvattua heikommin ja näissä tapauksissa puhelin on vaihdettu uuteen takuuehtojen mukaisesti. Aiemmin markkinoille tullut tavallinen Galaxy S7 selvisi upotustestistä.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (1)

Anonyymi käyttäjä
Leemee (vahvistamaton)

1

Mitä tarkoittaa "takuuehtojen mukaisesti". Käsittääkseni upotuksen kestävissä puhelimissa jos toimimattomuus on johtunut sisään päässeestä kosteudesta takuu ei ole korvannut korjausta. Tästä on juttuja netti pullollaan.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.